Проблемът с информационната система на Българските пощи продължава. Пенсиите и

...
Проблемът с информационната система на Българските пощи продължава. Пенсиите и
Коментари Харесай

Продължава проблемът с информационната система на Българските пощи

Проблемът с осведомителната система на Българските пощи продължава. Пенсиите и великденските добавки към този момент са изплатени. Но втора седмица не могат да се изпращат и получават колета и писма, каквато в действителност е главната функционалност на пощите.

За незабавна пратка от Москва Георги Златев обикаля пощенските клонове в София.

Разбрах, че пратката ми е в София, само че на коя митница, къде е, никой нищо не може да ми каже. Тук с един селски бележник, бих го нарекъл, драсканици и не можаха даже да ми открият адреса “, споделя Георги.

Освен получателите, подателите също имат проблем. Служителите на пощите ги връщат.

Повредата след хакерската офанзива към момента не е отстранена и по този начин осведомителна система на пощите е блокирана.

Ако би трябвало да изпратите писмо по пощата, по-добре недейте, тъй като сега то няма нито да бъде изпратено, нито да бъде доставено. Вместо това може да изпратите имейл или да употребявате спедиторски услуги, само че знайте, че те са в пъти по-скъпи.

„ Казаха ми да виждам телевизия и там ще оповестят по кое време ще им бъде включена системата “, споделя пред бТВ Румяна Бориславова.

От Български пощи обявиха, че работят по премахване на казуса. А предходната седмица вицепремиерът Калина Константинова разяснява, че това ще отнеме към 15 дни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР