Проблемът с детския труд е световен и все още обхваща

...
Проблемът с детския труд е световен и все още обхваща
Коментари Харесай

Марина Стефанова: Проблемът с детския труд е световен и обхваща голяма част от развиващите се общества



Проблемът с детския труд е международен и към момента обгръща огромна част от разрастващите се общества и страни. Това сподели Марина Стефанова от фондация „ Каузи “ в изявление за предаването „ Хоризонт до обед “. 

„ В Европа този проблем не е застъпен. Изключително значимо е да се знае този проблем, тъй като под формата на всевъзможен вид въздействия може всяко едно дете или юноша да бъде зает по неволен от него метод и родителите би трябвало да са доста наясно с това, че тези проблемите съществуват “, добави тя.

Стефанова съобщи, че правата на децата в България са задоволително предпазени от позиция на юридическа документи, само че би трябвало да се продължи работата по анонсирането на правата им: „ Бизнесът би трябвало да ги познава, от една страна. Трябва да бъдат осведомени доста добре и родителите, учителите, тъй като знаците са доста забележими “. 

Проектът " Гордея се с труда на моите родители " оказва помощ на децата да схванат повече за специалностите, връзките на работа, заплащането: " Всъщност децата, които познават труда на родителите си, чуят оценката на сътрудниците, шефовете, клиентите, стартират да се гордеят с тях. Онези, които у дома чуват единствено недоволства, работата значи нещо, за което си губиш времето, не е прелестно, не можеш да допринасяш с нищо ". 

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР