Проблемът с армията е сериозен, защото през последните 25 години

...
Проблемът с армията е сериозен, защото през последните 25 години
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Проблемът с армията е сериозен

Проблемът с армията е сериозен, тъй като през последните 25 години за жалост с нея се вършиха разнообразни опити. Един от тези опити бе анулацията на наборната военна работа през 2008 година, без да се намерения какво ще се случи по-късно.

Това съобщи в изявление за Блиц ТВ военният министър Красимир Каракачанов.

Според него в армията има доста проблеми и те няма за какво да се крият. Няма смисъл да гледаме на армията единствено във връзка с гвардейците, които й основават един доста прелестен облик или като на Гергьовденския церемониал, когато виждаме едни добре облечени и маршируващи военни.

Истина е, че проблемите в армията са по няколко посоки. Първият е във връзка с финансирането. Заплатите са ниски, а началната е 608 лв. на един боец. Перспективите за младежите са доста по-добри в други специалности в България и в чужбина. Ако желаеме да привличаме качествени младежи да служат в българската войска, би трябвало да им осигурим и по-добро възнаграждение. За това приканва военният министър.

Според него армията се нуждае от модернизиране. Последната нова техника, която е купена за всеобщо модернизиране е от средата на 80-те години. Правени са покупки най-вече на вертолети, самолети и друга техника, само че случайно и почтено казано нещата много намирисват, напомня Красимир Каракачанов.

Жилищата, които се дават на военнослужещите не са най-хубавото, което може да се предложи. Проблеми има с облеклото и храната. Знаете ли, че към този момент втора година се провалят публичните поръчки за доставка на храна, напомня военният министър.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР