Проблемът при финализирането на преговорите за съставяне на правителство е

...
Проблемът при финализирането на преговорите за съставяне на правителство е
Коментари Харесай

Светослав Малинов: Борисов отваря на ДПС вратата към властта

Проблемът при завършването на договарянията за сформиране на държавно управление е обвързван с изненадата, че лист с министри се подава в последния миг. Самият Николай Денков, разкри това през вчерашния ден и неразбиране, че по този начин се работи. И това е най-опасно за тези договаряния, когато едни имена се демонстрират 12 часа преди крайния период, това носи проблеми, съобщи по Нова ТВ политологът Светослав Малинов. Той посочи, че в тази ситуация би трябвало да има отстъпки от страна на договарящите, само че абсурден е опитът на Пеевски и Борисов да сменят министър Тагарев. Много постоянно при такива обединения, когато се сменят министри си, отиват не некадърните, а потребните и значимите, добави Малинов.

Според Малинов идната компликация за превъзмогване ще бъде с назначенията за регулаторите. Те би трябвало да дойдат през партиите, само че по-късно да работят по съвест и да не извършват поръчките на шефа. Трябват хора, които не се опасяват. Тези регулатори имат доста по-дълг живот от политици и партии, счита Малинов.

Светослав Малинов уточни, че Пеевски и Борисов са един център на властта, те са дружно и работят по този начин от много време. Ако Борисов желае да вкара Движение за права и свободи във властта като им даде от своята квота места в ръководството. Проблемът в тази ситуация е, че Борисов отваря на Движение за права и свободи вратата за властта, добави политологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР