Проблемът пред масовата имунизация срещу Covid-19 при личните лекари е

...
Проблемът пред масовата имунизация срещу Covid-19 при личните лекари е
Коментари Харесай

Какво спъва имунизацията срещу Covid при личните лекари и как да потръгне

Проблемът пред всеобщата имунизация против Covid-19 при персоналните лекари е в дребното количества ваксини, които получават, разминаването сред желанията на пациентите им ѝ наличностите и компликациите към снабдяването с тях. Така макар декларираната подготвеност от страна на множеството персонални лекари да се включат в всеобщата имунизация, в това число да работят с всички типове ваксини (векторни и иРНК), процесът върви прекомерно мудно. Това излиза наяве от анкета на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари измежду 607 джипита от всички области на страната, което съставлява 15% от всички към 4000 персонални лекари у нас.

По-голямата част от персоналните лекари са сложили сред 10 и 40 дози ваксини на своите пациенти .



Средно те са получили едвам 28% от декларираните от тях количества на база записалите се при тях пациенти. При декларирани от персоналните лекари 67 530 дози, те са получили едвам 19 080 към 12 март.

Един от главните проблеми е неприятната логистика при даването на имунизациите на персоналните лекари от страна на Регионалните здравни инспекции. Личните лекари споделят, че губят доста време, разкарват се по няколко пъти без гаранция, че най-после ще получат ваксини или пък получават прекомерно малко на фона на декларираните потребности. Това демотивира лекарите, а води и до отлив на пациенти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР