Проблемът, който кара много начинаещи в кухнята да се откажат

...
Проблемът, който кара много начинаещи в кухнята да се откажат
Коментари Харесай

6 най-чести грешки, заради които сладкишите ни се провалят

Проблемът, който кара доста начинаещи в кухнята да се откажат от приготвянето на сладкиши, е пагубният краен резултат.

А точно, постоянно се случва по този начин, че въпреки и да следвате напълно рецептата малко по малко след изпичане резултатът не е приемлив, а по-скоро цялостна злополука.

Разкриваме най-честите неточности, които карат сладкишите ви да се провалят.

Използвате сода за самун вместо бакпулвер и противоположното

Бакпулверът се прави от сода бикарбонат, само че структурата и консистенцията им са изцяло разнообразни, както и резултатът, който имат в избрани предписания.

Содата за самун реагира и създава въглероден диоксид единствено когато се смеси с киселинни съставки като шоколад, кисело мляко, йогурт или оцет.

Бакпулверът създава въглероден диоксид, когато се смеси с вода.

Избягвате пресяването на сухите съставки

Много предписания категорично споделят, че сухите съставки би трябвало да се пресеят преди да се прибавят към сместа, само че доста хора пропущат таки стъпка.

Тя обаче е значима, тъй като пресяването на брашното предотвратява появяването на бучки в тестото, до момента в който пресяването на бакпулвера подсигурява, че няма да се образуват дупки по повърхността на сладкиша.

Отваряте вратата на фурната по време на печене

Отварянето на вратата на фурната освобождава топлота, което води до повреждане на сладкиша.

Това се получава, тъй като сместа остава сурова в средата и има потребност от тъкмо избраното време, с цел да доближи до мечтаната текстура.

Това предписание важи изключително за сладкиши и бисквити без брашно.

Месите тестото прекомерно дълго

Напоследък от ден на ден се употребяват автоматизирани миксери, чиито варианти би трябвало да се усвоят преди да започнете да ги употребявате.

А точно, тестото, което е бъркано прекомерно пламенно, ще сътвори въздушни мехурчета, които ще изчезнат едвам след изпичане.

Правилото е, че захарта и маслото понасят автоматизирано миксиране, до момента в който останалите съставки би трябвало да се смесват на ръка.

Добавяте белтъците в сместа ненадейно

Грешка, която мнозина вършат в устрема си да приключат с приготвянето на сладкиша допустимо най-бързо, е неочакваното прибавяне на разрушен белтък към сместа.

А точно по този метод белтъците стават воднисти, губят пенливата си конструкция, заради което тестото остава влажно и сурово в средата след изпичане.

Белтъците би трябвало да се прибавят с лъжица лека-полека в сместа.

Оставяте жълтъците и захарта без да разбъркате задоволително

Много предписания, изключително за торти, стартират с първата стъпка на разбъркване на жълтъци със захар, само че една изцяло лесна задача може да аргументи неприятна текстура на блата през цялото време.

А точно, захарта се свързва с жълтъците и се образуват кристали, които мъчно се смесват и трансформират в гладка консистенция, също така всички последващи съставки мъчно се свързват в хомогенна примес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР