Проблемът е от години, а за нова сграда от библиотеката

...
Проблемът е от години, а за нова сграда от библиотеката
Коментари Харесай

Националната библиотека се нуждае от нова сграда, в която да се с...

Проблемът е от години, а за нова постройка от библиотеката упорстват от четири години. Доц. Александрова осведоми, че е говорено с всички просветни министри през последните години, тематиката е засягана и в комисията по просвета и медии в Народното събрание. Получили поддръжка, само че не и конкретика.

 

В Националната библиотека се съхранява неприкосновения списък на българската книжнина.

 

" Условията в действителност са тежки. Ние поставяме неимоверни старания да опазим нашите документи. Все отново има някакъв лимит, в който би трябвало да се реагира. Не може на 1 кв. метър да се съхраняват по 700 книги. 60-70 000 нови книги се вливат във фонда ни ", означи още тя.

 

" Независимо, че прилагаме нови новаторски подходи, нямаме книги, които са в тежко повредено положение, които да не могат да се употребяват.  При състояние, че приказваме за нуждата от нови пространства и нова постройка, нещата са доста съществени. Имаме потребност от още здания, които да бъдат функционални, добре оборудвани и съвременни за осъществяване на събития. Ние имаме извънредно плътна стратегия - организираме национални, интернационалните събития. Действително би трябвало доста съществено да се работи по този въпрос ", посочи доцент Александрова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР