Проблемът е наш и ние решаваме как да убиваме врага.

...
Проблемът е наш и ние решаваме как да убиваме врага.
Коментари Харесай

Ген. Залужни: Може и трябва да се убива в Русия

Проблемът е наш и ние решаваме по какъв начин да убиваме врага. Възможно и нужно е по време на война да се убива на неговата територия. Ако сътрудниците ни ги е боязън да се употребяват техни оръжия, ще ги убиваме с нашите. Но единствено толкоз, колкото е належащо. "

Това декларира командващият украинската войска в изявление за " Вашингтон пост ".

" За да спася хората си, за какво би трябвало да запитвам някого за позволение какво да върша на вражеска територия? По някаква причина би трябвало да мисля, че не ми е разрешено да върша нищо там. Защо? Защото [руският президент Владимир] Путин ще употребява нуклеарни оръжия? Децата, които умират, не ги е грижа за това ", добавя той в диалога.

Офицер от кариерата, Залужни от дълго време е изправен пред три въпроса: " Готов ли съм да умра? Готов ли съм да умъртвявам? Искам ли да адресирам хората да умират и убиват? ", написа създателят Изабел Хуршудян. " Сега той си задава нов въпрос: " Как да понижа загубите на човешки живот? " Започва деня си с информация за убитите и ранените след заповедите му от през вчерашния ден. Понякога попада в телефона си на контакт на умрял. Той отхвърля да изтрие тези номера от листата. Ще тъгува след това, в този момент това би го отвлякло от поверената му от украинците задача - да ти отбрани и западните сътрудници да му имат доверие, когато изпращат оръжие за милиарди долари. "

 Ген. Залужни: Може и би трябвало да се убива в Русия
© Reuters

Понеже западните съдружници, от опасения да не ескалира войната, слагат условия дългобойните им ракети и други материали да не се употребяват против съветска територия, той споделя, че се стреля с създадено в Украйна оръжие за удари, които Киев в никакъв случай не признава публично.

Залужни би трябвало да се оправя с доста по-малка войска от тази на Русия, която от време на време изстрелва три пъти повече снаряди на фронта, Без въздушно предимство, тъй като в случай че дойдат F-16, това ще е най-рано следващата година. И тъй като към една пета от Украйна е окупирана и осеяна с отбранителни рубежи и минни полета. Докато някои западни водачи споделят, че той към този момент разполага с нужното и няма потребност от съвременни изтребители, генералът споделя в изявлението, че те в никакъв случай не биха се сражавали при такива условия.

И би трябвало да трансформира украинската войска от постсъветска в натовска.

Сред първите неща, които направил в кабинета си, е да го ремонтира, тъй като му напомнял на руските времена и какъв брой мразел да се явява пред предходните му жители и символизирал тъкмо това, което желал да промени - " всеки от тях беше на процедура феодал, нареждащ на подчините си ".
" Тези стени са подгизнали от кръв. Когато влезеш, незабавно разбираш, че е неточност, че си се родил, неточност е да дойдеш тук ", добавя той.

Сега той изслушва освен офицерите си, само че и в обществените мрежи бойците от фронта може да стигнат непосредствено до него, написа " Вашингтон пост ". Ефектът от тренирането и връзките със силите от НАТО си личат и по това, че полевите командири постоянно са оставяни бързо да вземат решения, вместо да чакат заповед по командната верига, какъвто е руският модел, който още не си е отишъл напълно от украинските въоръжени сили.

Армията към момента изисква непоколебим ред и дисциплинираност, споделя Залужни. Той може да бъде непоколебим и придирчив, само че " не се майтапя на хората, не ги подтискам, не ги унизявам ".

 Ген. Залужни: Може и би трябвало да се убива в Русия
© Reuters

За началника на съветския Генерален щаб ген. Валерий Герасимов той споделя, че е изчел всичко, което е написал, дефинира го като " доста, доста забавно " и съжалява, че скоро той не е разгласил нищо.

" Той е зложелател - зложелател, който е доста интелигентен ", споделя Залужни. " Умен и затова подъл. Той към момента е мощен. Така че би трябвало да го почитате като подобен и да търсите способи да го убиете. Защото това е единственият метод да спечелите. "

След като бил задържан на летището при идване на посещаване в НАТО в Брюксел поради загадка заповед на Интерпол по искане на Русия (защото командвал елементи в Донбас и Москва го счита за боен престъпник), генералът решил, е би трябвало да учи интернационалните връзки и интернационално право. От две години и половина е с магистърска степен и това му оказва помощ по-добре да схваща терзанията на съдружниците.

Но това не го стопира за основните му цели: " Веднага, щом разполагам със средства, ще направя нещо [да върна Крим]. Не ми пука, никой не може да ме спре. "

Както и го кара да мисли за следвоенното бъдеще на Украйна - по какъв начин да е толкоз мощна, че никой да не посмее да я нападне още веднъж, което да се реализира най-вече създадено в страната оръжие, вместо да чака доставки от чужбина.

Може би след войната ще си почине известно време? " Както споделя жена ми: " ОК, три дни. После какво ще правиш? ", дава отговор той през смях.

" Победата ще бъде, когато имаме войска - може би даже не дребна - която ще подсигурява сигурността на децата, които в този момент са в бебешки колички, тъй че те да порастват, знаейки, че това няма да се повтори. И това е голямо количество работа. Трябва да стартира в този момент. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР