Проблемът е комплексен, на цялата държа - от законодателството, мерките,

...
Проблемът е комплексен, на цялата държа - от законодателството, мерките,
Коментари Харесай

Сестрата на убития Филип: Надявам се той да е последния, нямаме повече деца за даване

Проблемът е сложен, на цялата държа - от законодателството, ограниченията, контролът, който би трябвало, само че не се постанова, от обществото и мисленето на хората, че са безнаказани и няма да има последици, даже да се качат зад кормилото след приложимост на алкохол. В чужбина нещата са разнообразни, там законите и санкциите са моментални. В Гърция няма оставени никакви малки врати за обжалване на актовете. И хората, преминат ли границата, стартират да се опасяват и карат деликатно. Защо не се опасяват у нас и нарушават разпоредбите?

Това попита Ина Арсова, сестрата на 15-годишния Филип, който бе погубен при секване на пешеходна пътека в центъра на София.

Не може най-голяма санкция за шофиране след алкохол да е 2000 лева, това е смешно. На такава тясна улица да се кара с 88 км в час, при никакъв спирачен път и непрекъснато увеличаване на газта - думи нямам, сподели още Арсова пред Нова тв.

Тя разяснява и информацията, че в колата е имало жена, която досега не се е посочила обществено: Тя е била с този човек, преди да се качи той в колата, знаела е какво се случва - в някои страни това е съучастничество, а при нас е единствено разпитана. Има страни, в които притежател на заведение, в случай че види пил човек да се качи в автомобила си и не го спре или алармира, заведението се затваря за година. Тези хора не са съучастни, те би трябвало да стопират околните си да правят закононарушение, сподели Арсова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР