Проблем, за който ви разказахме първо в Тази сутрин -

...
Проблем, за който ви разказахме първо в Тази сутрин -
Коментари Харесай

Ферма за норки пред закриване: Какво ще се случи с животните?


Проблем, за който ви разказахме първо в " Тази заран " - неприятните условия във фермата за норки край Стара Загора. След нашите материали беше оповестено, че сходни ферми у нас ще бъдат неразрешени. Процедурата към този момент напредва, а в това време страната ни поддържа общоевропейската възбрана.

Припомняме, че на видеоклиповете от фермата се виждат мръсни и занемарени кафези, неприятни условия за хранене и доставяне с вода. В дребни кафези живеят по няколко норки. Те са хищни животни и когато са сложени в тесни пространства за дълъг интервал от време прибягват до канибализъм. В клетките се виждат и труповете на умрели животни, които не са отстранени.

Снимка: bTV


Собственикът Иван Ангелов трябваше да вземе присъединяване в „ Тази заран “, с цел да каже какво ще се случи с норките, които се отглеждат във фермата, откакто екологичният министър Борислав Сандов препотвърди заповедта си за възбрана на импорт и развъждане на американски норки в България. Но по независещи от екипа на bTV това не се случи.

С. След излъчването на материала в „ Тази заран “ от Министерството на околната среда и водите разгласиха на уеб страницата си плана за заповед за възбрана и развъждане на норки. До периода за публично разискване – 10 май бяха постъпили 1500 мнения, множеството от които „ за “ закриването.

Тази заповед може да бъде обжалвана в съда.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР