Проблем пред чуждестранни студенти на Американския университет у нас: поради

...
Проблем пред чуждестранни студенти на Американския университет у нас: поради
Коментари Харесай

Чуждестранни студенти от Американския университет с отказан достъп до България заради заповед на МЗ

Проблем пред задгранични студенти на Американския университет у нас: заради заповед на Министерството на здравеопазването идващите от червени зони студенти нямат право да влязат в страната, без значение дали имат ваксинационнен документ или ПСР тест, съобщи " Югозапад през днешния ден ".

Международни студенти, които нямат карта за непрекъснато или дълготрайно престояване и идват от червени зони попадат в рестрикцията на заповедта на Министерството на здравеопазването и нямат право да влизат в страната, макар че са студенти на висше образователно заведение у нас.

Става въпрос за студенти от Монголия, Грузия, Казахстан и други Според заповедта на Министерство на здравеопазването те не могат да влязат в България, без значение дали са имунизирани или с ПСР тест, защото идват от страни, които попадат в алените зони на разпространяване на ковид.

Тъй като броят на алените Ковид зони непрестанно се трансформира, това може да се засегне огромен брой студенти, описаха за " Югозапад през днешния ден " от АУБ. Засега става въпрос за 10-15 индивида.

От Американския университет са уведомили Министерство на вътрешните работи, Министерство на здравеопазването и МОН и се надяват казусът да бъде решен, защото образователната година за първокурсници стартира на 30 август.

Министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров също е известен за казуса. Ако той не бъде позволен, това значи, че до излизането от алена зона студентите ще преминат на онлайн образование.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР