Проблем остава изхранването, призна министърът на туризма Илин Димитров Не

...
Проблем остава изхранването, призна министърът на туризма Илин Димитров Не
Коментари Харесай

Хотелиери от Слънчев бряг гневни на държавата, не могат да извадят бежанците от хотелите

Проблем остава изхранването, призна министърът на туризма Илин Димитров

Не знам по какъв начин ще ги извадим от хотелите бежанците от Украйна, тъй като едно е да са млади, здрави хора, а напълно друго, когато става въпрос за фамилии с дребни деца и възрастни хора. Това сподели пред бТВ хотелиерът от Слънчев бряг Красимир Белорешки.

„ За повторно след решение на Министерския съвет страната реши да извади от украинските бежанци, настанени в хотели по Черноморието. Те вършат едни доста забавни завои – Черноморие – планински курорти и назад, само че има 15-дневен интервал, в който тези почти към 18 000 души ще би трябвало да сменят местообитанието си “, сподели пък в предаването „ Тази заран “ климатологът проф. Георги Рачев, който е и заместник-председател на Българската асоциация на туристическите организации.

Тотално е недоволството и на хотелиери, и на бежанците, само че това е решението и то би трябвало да се извършва, прибавя той.

Вчера пристигна решението помощта за украинците да продължи, само че в държавните бази. 

„ Няма къде да се върнем. С децата би трябвало някъде да презимуваме “, споделя Лина Василева от Украйна. 

„ От осем месеца война единствено в един ден не са ни бомбардирали. Всеки ден и всяка нощ стрелят. Родителите ми стоят в бомбоубежище, а аз пристигнах тук с двете ми дъщери “, прибавя сънародничката й Марина Журавел.

В хотела, в който те в този момент живеят, са настанени близо 800 бежанци – най-вече майки с деца и възрастни хора, прецизира кореспондентът Лора Стаматис. 

В последните дни от програмата държавното управление ускори инспекциите. В хотелите с украинци влязоха данъчни и от Икономическа полиция. 

„ Това е обикновено - да изброят хората, които са настанени, с цел да се избегнат злоупотреби, само че всеки ден идват нови. Ако през днешния ден броя на хората е една, на следващия ден тя е друга “, съобщи хотелиерът Елена Андонова.

И бежанците, и хотелиерите упорстват за конкретика – по какъв начин и къде ще бъдат преместени украинците. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР