Пробив в преговорите между Великобритания и Европейския съюз. Тереза Мей

...
Пробив в преговорите между Великобритания и Европейския съюз. Тереза Мей
Коментари Харесай

Пробив при преговорите за Брекзит часове преди поредното гласуване в Британския парламент


Пробив в договарянията сред Англия и Европейския съюз. Тереза Мей контракти обвързващи промени в противоречивия предпазен механизъм за ирландската граница. В навечерието на решаващия избор в английския парламент, министър-председателят Тереза Мей контракти в Страсбург краен период за най-проблемната мярка от съглашението сред Лондон и Брюксел за изискванията на раздялата.

В обща декларация сред Англия и Европейския съюз споделят, че двете страни се ангажират да заменят защитния механизъм с друга мярка преди приключването на декември 2020 година

Именно неналичието на краен период за действието на защитния механизъм накара английските депутати да отхвърлят първичния проект на Тереза Мей с рекордно болшинство. Опасенията им бяха, че защитния механизъм може да обвърже Англия с Европейския съюз безсрочно.

Механизмът беше включен в съглашението, с цел да се избегне вид, при който по границата сред Ирландия и Северна Ирландия, която се трансформира във външна граница на Европейски Съюз, още веднъж да се повдигнат пропускателни пунктове и ограждения.

Не е ясно дали определянето на краен период ще е задоволително, с цел да поддържат депутатите проекта на Тереза Мей.

" Депутатите бяха наясно, че са нужни правни промени по отношение на защитния механизъм. Днес сме обезпечили правни промени ", сподели Мей пред кореспонденти. " Сега е моментът да се обединим, да подкрепим тази усъвършенствана договорка за Брекзит и да осъществим инструкциите на английския народ ".

Ако той бъде отритнат по-късно през днешния ден (12 март), ще има гласоподаване в сряда дали депутатите желаят излизане на Англия от Европейски Съюз без договорка по изискванията или така наречен " корав Брекзит ".

" Тъй като договорката за Брекзит беше поразително отхвърлена, министър-председателят неразумно губеше време, не съумя да договаря дейно с Европейски Съюз и отхвърли да откри обща основа за съглашение, което Народното събрание можеше да поддържа.Споразумението с Европейската комисия довечера не съдържа нищо, което да доближава измененията, които Тереза Мей даде обещание на Народното събрание. Ето за какво депутатите би трябвало да отхвърлят тази договорка ", прикани водачът на лейбъристите Джереми Корбин в Лондон.

Ако Народното събрание отхвърли и това, евентуално в четвъртък ще има нов избор за възможното отсрочване на Брекзит след оповестената дата 29 март.

" Изборът е явен: тази договорка, или Брекзит може да не се случи въобще. Нека докараме английското отдръпване до редовен край ", разяснява и президентът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в навечерието на решителния избор в лондонския парламент по отношение на съглашението за Брекзит.

Според него Англия би трябвало да напусне Европейския съюз преди европейските гласоподаватели да гласоподават за нов Европейски парламент сред 23 и 26 май. В противоположен случай ще би трябвало да изберат свои евродепутати, съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, представен от Ройтерс.

" Напускането на Обединеното кралство би трябвало да завърши преди европейските избори, които ще се състоят сред 23 и 26 ма тази година. Ако Англия не е излязла от Европейски Съюз до тогава, ще би трябвало да съблюдава законовото условие да взе участие в тези избори ", означи Юнкер в писмо до ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.

Брекзит ще сложи петата по величина стопанска система в света в незнайното и мнозина се притесняват, че ще раздели Запада. Причините са това са неконвенционалното американско ръководство в лицето на президента Доналд Тръмп и възходящото самонадеяност от Русия и Китай, напомня организация „ Ройтерс “.

Поддръжниците на Брекзит пък считат, че до момента в който разделянето може да докара до някаква краткосрочна неустойчивост, в дълготраен проект това ще разреши на Англия да се развива добре. Така ще се даде даде опция за по-дълбока интеграция в Европейски Съюз без страната да бъде подобен мощен член на общността.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР