Пробив в политическата криза в Германия се очерта по време

...
Пробив в политическата криза в Германия се очерта по време
Коментари Харесай

Пробив в Германия при разговорите за компромис за мигрантите

Пробив в политическата рецесия в Германия се очерта по време на последния диалог сред немския канцлер Ангела Меркел и вътрешния министър Хорст Зеехофер. Двамата разискват по какъв начин Германия да се оправи с бежанския проблем, като от изхода на диалозите им зависи ориста на държавното управление в Берлин.

Меркел и Зеехофер са постигнали компромис, който може да се окаже и решение на битката им. Двамата разискват построяването на директни центрове в Бавария, в които да се водят бежанци без явен генезис и статут. Там те ще изчакват инспекция на правото да желаят леговище. Бежанци с регистрация в други европейски членки могат да бъдат връщани в тях от тези центрове, а не от границата.
Ще оцелее ли немското държавно управление? Преговорите в обединението не престават
Срещата сред Меркел и Зеехофер се организира в кабинета на ръководителя на Бундестага Волфганг Шойбле. Точно преди съдбовната среща Зеехофер даде доста персонално изявление за вестник " Зюддойче цайтунг ", в което сподели доколко е афектиран от реакциите на Меркел.

Той разгласи, че няма по какъв начин да се остави да бъде уволнен от канцлера, която е пристигнала на власт с помощта на него, имайки поради дългите договаряния за сформиране на съдружно държавно управление, по време на които той я поддържаше и правеше всички вероятни взаимни отстъпки.

Веднага след диалога при Шойбле е планувана и следващата среща през този ден – този път на управленията на партиите, участващи в огромната коалиция. Германската социалдемократическа партия категорично настоя рецесията да бъде разисквана и на равнище ръководещи, с цел да се види дали огромната коалиция може да продължи да съществува.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР