Пробив в медицината обявиха в Съединените щати. За първи път

...
Пробив в медицината обявиха в Съединените щати. За първи път
Коментари Харесай

Пробив в медицината: САЩ одобри ново лекарство срещу Алцхаймер

Пробив в медицината оповестиха в Съединените щати. За първи път от 20 години беше утвърдено лекарство против заболяването на Алцхаймер. Създателите на препарата споделят, че то нападна причинителя на заболяването, а не просто признаците.

Десетки милиони по света страдат от тази болест, която е най-разпространената форма на деменция. Медицински специалисти предизвестяват, че още е рано да се афишира завършек на заболяването. Досега повече от 100 сходни препарата и форми на лекуване на Алцхаймер са се провалили.

Проблем е още недостъпната цена на новото лекуване от съвсем пет хиляди $ на месец. Акциите на биотехнологичния колос „ Байоджен” скочиха внезапно, откакто откритието им беше утвърдено от контролните органи.

"Сега имаме три обособени съставки, които нападат отровната плака от пептиди, които се образуват в артериите, сърцето и мозъка. Успяваме последователно да понижим натиска на плаката, която поврежда невроните и провокира заболяването на Алцхаймер. Мисля, че това е значимо. Мисля, че пишем история ", сподели Майкъл Вунацос, изпълнителен шеф на „ Байоджен”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР