Призраци, сред които най-коварен е на млада жена, завличат хора

...
Призраци, сред които най-коварен е на млада жена, завличат хора
Коментари Харесай

Призраци завличат хора в дълбините на прокълнато езеро

Призраци, измежду които най-коварен е на млада жена, завличат хора в дълбините на прокълнато езеро, като възмездие за злочестата си орис.

Така гласи градската легенда за езерото Лание в щата Джорджия. А сведенията за призраци стартират още през 50-те години на предишния век, когато в действителност е основано езерото. Тогава Инженерният корпус на американската войска получава задача да спре с наводненията в района и да се бори със сушата. И се основава изкуственото езеро Лание, кръстено на публицист. Това е поетът от Джорджия от XVIII в. Сидни Лание, основал поемата „ Песента на Чатахучи “ (б.а. Чатахучи е локалната огромна река).

Язовирът обгръща 150 квадратни километра. Днес езерото Лание има към 625 милиарда галона вода – това колкото 950 000 плувни басейна с олимпийски размери (50-метрови).
Ръце
Лание още от основаването си е обгърнато в мрачни митове. Твърди се, че при наводняването са избити цели семейства, които не са съумели в точния момент да се изнесат. И са се трансформирали във водни призраци, които от време на време дърпат в дълбоките води плувци, само че и хора с лодки. Според легендите в наводнените региони са останали и доста гробове. Техните ядосани духове преследват живите на повърхността.

Статистиката сочи, че в последните 30 години 203 души са починали при странни условия в езерото и са се удавили без забележима причина. Но това, несъмнено, не значи, че присъединяване имат призраците.
Град
Езерото Лание се намира на североизток от град Атланта и е обичано място за отдих на милиони гости всяка година. То е серпентиново – т.е. е цялостно с извивки, като гигантска змия. Това го прави привлекателно място за отдих, тъй като има доста закътани региони. Но тава дава мотив и да се развихри фантазията. Твърди се, че под водите на Лание има цялостен град, който още преди да бъде изработен язовирът, е бил нереален. Та се споделя, че тъкмо тези призраци са се преселили в езерото и през днешния ден почернят живота на доста семейства.
Историк
Историкът Лиза Ръсел споделя пред Си Ен Ейн: „ Общностите от района процъфтявали. След това идва Инженерният корпус на армията на Съединени американски щати, който желал да сътвори езеро, и то да обезпечи електричество и вода на Атланта и близките окръзи. Правителството предлага на локалните поданици пари за земеделската им земя. Повечето от тях са били във фамилни парцели в продължение на генерации, което прави съвсем невероятно да им се сложи цена. Първоначално държавното управление твърди притежателите на земя, че им се заплаща за същинската стойност на земята и постройките, само че на жителите им е мъчно да дефинират цената на генерации мемоари, твърдоглав труд и дълбоки корени “.

Ръсел продължава: „ Много страсти съпътстват преместването: яд, възмущение, боязън, безпокойствие, комплициране и опасения. За тях земята им е скъпа. В последна сметка към 700 фамилии продават общо 56 000 акра на държавното управление, което построи язовира на река Чатахучи, с цел да образува езерото. Когато земята им се изпълни с вода през 1956 година, локалните поданици задръстват пътища и мостове, с цел да гледат по какъв начин историята изчезва пред очите им. Каквото и да са изоставили, то е било покрито от надигащите се води. Но тъкмо тогава се раждат легендите за призраци “.
Жена
Една от най-популярните митове е за млада жена в ефирна синя рокля и с бели воали по себе си. Някои се кълнят по какъв начин са а виждали. Тя съвсем като античните сирени, които омайвали Одисей и бойците му след връщането им от Троя, се усмихва и пее песни, а по-късно завлича в дълбините нищонеподозиращите плувци или туристи с лодка. Но тази жена е съдбовна освен за мъжете, както е в античния мит, а също за дами и деца.

Мнозина имат вяра в тези стряскащи митове, други им се надсмиват, а в това време историите за призраци усилва туристе в Лание, с това и опциите от нови жертви, написа " Телеграф ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР