Признайте си, всички говорите на домашните си любимци, кръщавате колите

...
Признайте си, всички говорите на домашните си любимци, кръщавате колите
Коментари Харесай

И вие ли говорите на животните и растенията? Ето какво разкрива това за вас:

Признайте си, всички говорите на домашните си любимци, кръщавате колите си, а някои и цветето си в саксия. Не се тревожете за това. Тази човешка характерност е естествена като въздуха и се назовава антропоморфизъм.

Антропоморфизмът е способността на хората да проектират човешки черти и качества върху животни, растения или предмети. Според психически проучвания това е симптом на просветеност, а не въобще на полуда (както мнозина са склонни да мислят).

Освен това, съгласно специалисти в тази област, желанието да се приказва с растения, животни и неща се смята за форма на медитация, която има благоприятен резултат върху нашето схващане.

Тази специфичност ни е заложена от природата. Мозъкът ни е организиран по този начин, че от детството да започваме да практикуваме антропоморфизъм. Това е по този начин, тъй като по този метод мозъкът ни развива въображението и креативните умения.

Но въпреки всичко, по какъв начин работи? Лесно!

За по-лесно схващане ще разбираем с образец. Когато говорите с кучето си, мозъкът стартира да избира подобаващи вероятни отговори на вашите лични въпроси, като по този метод уголемява въображението.

С други думи, в случай че намирате общ език с колата си, това значи, че имате огромен интелектуален капацитет. Не спирайте дотук, продължавайте да развивате силата си на въображение!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР