Признаването на независимостта на Абхазия и Южна Осетия от други

...
Признаването на независимостта на Абхазия и Южна Осетия от други
Коментари Харесай

Медведев прави крачка назад за анексията на Абхазия и Южна Осетия

Признаването на независимостта на Абхазия и Южна Осетия от други страни е обвързвано с общата обстановка в света, само че Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация, е уверен, че с течение на времето това ще бъде направено от страни, които " към този момент няма да се опасяват от мнението на западните приятели ".

Това декларира в изявление за държавната организация ТАСС някогашният министър председател и някогашен президент на РФ Дмитрий Медведев в деня, в който съветските медии означават 15 години от признаването от Русия на независимостта на Южна Осетия .

Само преди няколко дни Дмитрий Медведев излезе с следващото провокативно изявление , в което декларира, че Русия може да анексира отделилите се от Грузия райони Южна Осетия и Абхазия. Той отбелязва, че концепцията за присъединение към Русия към момента е известна в двата района и е допустимо тя да бъде осъществена, в случай че " има основателни аргументи за това ".
 Медведев заприказва за анексия на Южна Осетия и Абхазия Обновена
Медведев заприказва за анексия на Южна Осетия и Абхазия

" Ако има основателни аргументи за това "

В днешното си изявление към този момент Дмитрий Медведев дефинира въпроса за вероятностите за сходно самопризнание като " доста внимателен " . " Това е обвързвано с общата геополитическа обстановка " , изясни политикът. " Ясно е, че нашето решение за признание не провокира възторг на Запада, който отхвърли да го признае ", установи Медведев. " Разбира се, не знаем какво ще се случи по-нататък, само че съм сигурен, че историята рано или късно ще сложи всичко на мястото си и страните, които желаят признаят и не се опасяват от мнението на западните приятели ", колеблив е Медведев.

Заместник-шефът на Съвета за сигурност напомня, че за възникването на индивид на интернационалното право, т.е. страна, е нужен самият факт на признание . " Не е казано обаче, че актът би трябвало да бъде приет от избран брой страни , или от Организация на обединените нации, или от някакво квалифицирано болшинство . Самият факт на признаването е значим, той поражда интернационална правосубектност ", изяснява Медведев и показва и други територии с сходна орис - например Севернокипърската турска република, които също не са приети, и " да не говороми за безкрайните приказки за Косово ".

Иначе, по думите на Медведев, Русия, Абхазия и Южна Осетия са близки страни , които нямат " огромни разлики ". " Що се отнася до несъгласия, сред нас няма и не може да има ", акцентира той, въпреки и да признава, че има известни несъгласия. Уверява и че Абхазия и Южна Осетия могат да разчитат на помощта и гаранциите за сигурността им от страна на Русия.

Вчера в Москва на посещаване бяха ръководителите на Южна Осетия и Абхазия Алан Гаглоев и Аслан Бжания и организираха среща тъкмо с Дмитрий Медведев, който, с който Русия призна независимостта им от Грузия. Направи усещане, че среща с съветския президент Владимир Путин не беше направена , а единственото с което настоящия държавен глава на Руската федерация означи визитата, а и днешната дата, беше поръчението към Съвета за сигурността да се грижи за съотечествениците зад граница.

Припомняме, че в двете грузински области Южна Осетия и Абхазия , които са обект на конфликт сред Русия и Грузия още от времето след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, на огромна част от жителите са раздадени съветски паспорти , което се приема от Русия като мотив за намеса в Грузия.
 Медведев не се съмнява в правилността на решението за изпращане на войски в Украйна
Медведев не се съмнява в правилността на решението за изпращане на войски в Украйна

Той назова Украйна " Малорусия "

През пролетта на предходната година, когато Русия към този момент водеше войната си против Украйна, ръководещите в Южна Осетия оповестиха желание за за влизане на региона в състава на РФ. По-късно се .

И Европейският съюз, и Съединени американски щати смятат териториите на Грузия за в нарушаване на интернационалното право. Двете републики нямат поддръжката за самостоятелност и.
 Руското разузнаване: Западът убеждава Грузия да отвори втори фронт против Москва
Руското разузнаване: Западът убеждава Грузия да отвори втори фронт против Москва

Сега бил подобаващият миг за Тбилиси да си върне контрола над Абхазия и Южна Осетия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР