Призивите към Обединеното кралство, ключов съюзник на НАТО , да

...
Призивите към Обединеното кралство, ключов съюзник на НАТО , да
Коментари Харесай

Нарастват призивите към съюзник в НАТО да изпрати „променящо играта“ лазерно оръжие на Украйна

Призивите към Обединеното кралство, основен съдружник на НАТО, да тества новото си лазерно оръжие на бойните полета в Украйна, нарастват, до момента в който Киев се бори да се оправи с условията, сложени пред съществуващите системи за противовъздушна защита, и не престават подозренията по отношение на бъдещата западна помощ.

Обединеното кралство разгласява декласифицирани фрагменти на новото си лазерно ориентирано енергийно оръжие, известно като DragonFire, по-рано тази седмица. Британският министър на защитата Грант Шапс сподели, че късият клип „ демонстрира силата на лазера да поразява цели със скоростта на светлината “.

Оръжието работи, като употребява съсредоточен лъч за прорязване на въздушни цели,

като дронове. Една от главните хрумвания зад лазерно ориентираните енергийни оръжия е обезпечаването на на ниска цена метод за събаряне на наближаващи цели, премахвайки нуждата от консумиране на скъпи ракети за противовъздушна защита.

През двете години на война, Украйна се сблъска с честите, разрушителни офанзиви на Русия от удари с дронове камикадзе, а потребностите на Киев от противовъздушната защита са отпред на пакетите с военна помощ от нейните поддръжници.

Рентабилен метод за заличаване на идващи въздушни дронове е тъкмо това, от което Украйна се нуждае, настояват някои източници от Киев, повдигайки въпроса дали спорът може да бъде идеалната бойна среда за тестване на новата технология.

„ Готови сме да го тестваме в Украйна “, сподели украинският народен представител Олексий Гончаренко пред Newsweek в четвъртък.

„ Украйна е подготвена да вземе и тества работата на подобен лазерен комплекс в бойни условия “, сподели Антон Геращенко, някогашен консултант на вътрешния министър на Украйна, в обява в обществената медийна платформа X.

Обединеното кралство сподели по-рано тази година, че е тествало DragonFire,

което е задоволително тъкмо, с цел да изсече монета от £1, почти с размер на четвърт американска монета, от разстояние към километър (0,6 мили).

Министерството на защитата съобщи още, че продължава да създава технология, „ изменяща играта “ като DragonFire и „ развива проектите, които в последна сметка ще ги пуснат в употреба “.

„ Този ​​тип авангардно оръжие има капацитета да революционизира бойното пространство посредством понижаване на зависимостта от скъпи муниции, като в същото време понижава риска от съпътстващи вреди “, сподели Шапс в средата на януари.

Обхватът на DragonFire е систематизиран, само че Обединеното кралство съобщи, че може да се оправи с всяка забележима цел.

 

Източник: Newsweek /Превод: SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР