Призивите да бъде спряно разработването на изкуствен интелект няма да

...
Призивите да бъде спряно разработването на изкуствен интелект няма да
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Призивите за временно спиране на разработването на изкуствен интелект няма да решат предизвикателствата

Призивите да бъде спряно създаването на изкуствен интелект няма да решат бъдещите провокации, съобщи съоснователят на компанията " Майкрософт " (Microsoft) Бил Гейтс. Това e първият му обществен коментар, откогато отворено писмо разпали спор за бъдещето на технологията, съобщи.

Гейтс сподели в изявление за новинарската организация, че би било по-подходящо вниманието да се концентрира върху това по какъв начин най-добре да се употребяват разработките в региона на изкуствения разсъдък, защото е мъчно да се планува по какъв начин вероятно прекъсване на работата в тази сфера би могло да работи на световно равнище.

Миналата седмица беше оповестено отворено писмо, подписано от бизнесмена Илон Мъск и над 1000 експерти по изкуствен интелект, в което се настояваше незабавно да бъде прекратено създаването на по-мощни системи от новия чатбот " ЧатДжиПиТи-4 " на подкрепяната от " Майкрософт " компания " Оупън Ей Ай ". Специалистите, измежду които съоснователят на компанията " Епъл " Стив Возняк, обявиха в писмото, че е належащо да се преценяват вероятните опасности и изгоди за обществото.

" Не мисля, че като се насочва сходно искане към една съответна група, това ще реши провокациите ", сподели Гейтс. " Очевидно има огромни изгоди от тези неща. Това, което е належащо да създадем, е да определим областите, които крият рискове ", съобщи той.

Според него би било мъчно да се осъществят на процедура детайлностите, свързани с вероятно спиране на развиването на изкуствения разсъдък. Той добави, че не е несъмнено дали всяка страна в света би се съгласила да спре създаването на по-мощни системи за изкуствен интелект и че има доста разнообразни отзиви в тази област.

" Майкрософт " се стреми да изпревари другите компании посредством вложения за милиарди долари в " Оупън Ей Ай ". Гейтс е корав покровител на изкуствения разсъдък и го разказва като революционно събитие, сходно на интернет и мобилните телефони.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР