Приятелството между Косово и България и институционалното сътрудничество между нашите

...
Приятелството между Косово и България и институционалното сътрудничество между нашите
Коментари Харесай

Албин Курти: Косово и България са съюзници срещу автократите в региона

Приятелството сред Косово и България и институционалното съдействие сред нашите страни към този момент са публична политика София и Прищина, оповестена и необятно обсъждана на публични срещи и с ръководителите на българската страна. Това съобщи косовският министър председател Албин Курти на банкет, проведен от посолството на България в Прищина по случай националния ни празник 3 март, съобщи БГНЕС.

„ Косово и нашият съдружник България са обединени и от ориентацията си към демокрацията и върховенството на закона във време, когато автократите в района са насърчавани да заплашват демократичните полезности “, акцентира Курти.

Той напомни също, че тази година Косово ще означи 25-годишнината от освобождението си и по този мотив благодари на България, че през 1999 година отвори въздушното си пространство за самолетите на НАТО по време на акцията за бомбардировки над Сърбия, която извършваше етническо пречистване на албанското население.

„ Освен това Косово не е не запомнило, че точно българските управляващи първи разкриха интервенция „ Подкова “ - проекта на Сърбия за етническо пречистване на албанците в Косово. Дните на национално избавление, като Деня на Освобождението на България и Деня на Освобождението на Косово, който ще отбележим през юни, са мотиви да си напомним по какъв начин нашите нации са били освободени. Защото, помнейки по какъв начин сме извоювали свободата си, ще знаем и по какъв начин да я пазиме “, акцентира Курти.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР