Приветстваме подкрепата, която Естония оказва на Европейската агенция за оперативно

...
Приветстваме подкрепата, която Естония оказва на Европейската агенция за оперативно
Коментари Харесай

Емил Радев: Информационните системи на агенция eu-LISA пазят добре европейските граници

Приветстваме поддръжката, която Естония оказва на Европейската организация за оперативно ръководство на широкомащабни системи в областта на свободата, сигурността и правораздаването (eu-LISA). Очакваме страната да продължи да спомага Агенцията да разгърне активността си в оптималната степен, тъй като способства за защитата на европейските граници.

Така българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев  Емил Радев Емил Йорданов Радев е варненски юрист и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) разяснява ролята на Естония в ръководството на eu-LISA по време на представянето на отчета за задачата на комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европейския парламент в прибалтийската страна.

На Емил Радев  Емил Радев Емил Йорданов Радев е варненски юрист и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014), който е и зам.-председател на отрасловата комисия, беше поверена лидерска роля на провелата се в края на октомври аудиенция в Талин, където е седалището на eu-LISA.

Емил Радев: Партньорството на Европейски Съюз с Мароко е значимо за преодоляване на миграцията

Ангажимент на Агенцията е да поддържа осъществяването на политиките на Европейски Съюз в региона на правораздаването и вътрешните работи посредством ръководство на широкомащабни осведомителни системи. Те поддържат вътрешната сигурност в страните от Шенгенското пространство, като им дават опция да обменят визови данни и да дефинират кои страни-членки на Европейски Съюз носят отговорност за разглеждането на дадена молба за леговище. Агенцията е ръководена от българина Крум Гърков.

„ Запознахме се от близко с огромните IT системи, които са ръководени от организацията и се употребяват от естонските управляващи. Посетихме SIRENE и видяхме системите в деяние “, изясни Емил Радев  Емил Радев Емил Йорданов Радев е варненски юрист и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) пред своите сътрудници. Коментирайки програмата на задачата, той добави, че е имал опцията да се запознае с работата на Шенгенската осведомителна система от второ потомство (ШИС II) и Визовата осведомителна система на граничния пункт (ВИС), както и с националната система за влизане/излизане на Естония.

„ Можем да кажем, че трите осведомителни системи ШИС II, ВИС и Евродак се ръководят добре. Внедряването на новите системи (EES, ETIAS и ECRIS-TCN) напредва с положителни темпове “, похвали работата на eu-LISA българският евродепутат, като означи огромния брой бъдещи планове, които могат да бъдат предоставени на организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР