Приватизационни сделки няма да бъдат разваляни, независимо, че ще започне

...
Приватизационни сделки няма да бъдат разваляни, независимо, че ще започне
Коментари Харесай

Данаил Кирилов обясни подробно защо ГЕРБ искат да променят Конституцията заради приватизацията

Приватизационни покупко-продажби няма да бъдат разваляни, без значение, че ще стартира следствието им със задна дата. Това разгласи ръководителят на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов. Така той изясни предлаганите от ръководещите промени в Конституцията, с които ще се позволи ново следствие на остарели покупко-продажби. По думите му плануваните ремонти ще обгръщат тъкмо избран интервал на раздържавяване - от 1993 година до края на 2017 година По думите на Кирилов до момента приватизацията не е разследвана дейно, тъй като съдилищата съзнателно са гледали да приключат колкото се може по-бързо делата си.

" Имало е покупко-продажби, които са били разследвани, имало е даже покупко-продажби, по които са били повдигнати обвинявания от прокуратурата пред Наказателния съд и по тях е предписан финален акт на наказателния съд, за тези случаи не можем да върнем времето обратно. На процедура приватизацията завърши. Към момента са разпродадени безусловно всички държавни и общински сдружения и участия, които биха могли да бъдат приватизирани. Останали са двайсетина сдружения, които са включени към забранителния лист на настоящия в този момент приватизационен закон ", разяснява той пред Българска национална телевизия.

Кирилов означи, че промени на приватизационния контракт не се чака да се случват. " Одържавяване при определяне на нарушаване на приватизационни покупко-продажби - това са две обособени групи от последствия при разбора, използването и респективно санкционирането на нелегално държание по отношение на приватизацията. Ние разясняваме единствено наказателните последствия в този закон, т.е. доказване на закононарушение, определяне на отговорните лица и наказване на закононарушенията. Оттам нататък няма директна и наложителна последица във връзка с самата приватизационна договорка. В случай, че закононарушенията касае някой от значителните обстоятелства, свързани със договорката, би могло да се разисква, да се обмисля смяна на приватизационния контракт, само че това ще се случва рядко, съгласно него, тъй като това са контракти, които са произвели резултат, имуществото е коренно променено и би било доста мъчно да се отбрани по-сериозна теза по имуществените последствия, уточни депутатът от ГЕРБ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР