Привърженици на отцепването на Каталуния от Испания блокираха днес основни

...
Привърженици на отцепването на Каталуния от Испания блокираха днес основни
Коментари Харесай

Сепаратисти блокираха пътища в Каталуния по повод годишнината от референдума за независимост

Привърженици на отцепването на Каталуния от Испания блокираха през днешния ден съществени пътища, железопътни линии и други значими места в районната столица Барселона, отбелязвайки първата годишнина от неразрешения от испанските управляващи референдум за самоопределяне на региона и последвалите полицейски репресии, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.
 Пучдемон учредява нова партия на годишнината от оповестяването на самостоятелност на Каталуния
Протестните акции бяха проведени в интернет от активистката организация " Комитети за отбрана на републиката ", основана след референдума на 1 октомври предходната година.

В Жирона, на 100 км североизточно от Барселона, стачкуващите блокираха високоскоростна железопътна линия, а полицията се опита да спре прииждащите протестиращи в региона на гарата.

Местни медии оповестиха, че стачкуващите са прекъснали придвижването по съществени автомагистрали като А7 сред Барселона и Валенсия и А2, която свързва каталунската столица и Мадрид. Управлението на районната пътна мрежа удостовери тази информация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР