Притеснителният факт, че микропластмасата превзема все по-голяма част от тялото

...
Притеснителният факт, че микропластмасата превзема все по-голяма част от тялото
Коментари Харесай

Микропластмасата достига и до неродените бебета

Притеснителният факт, че микропластмасата завладява все по-голяма част от тялото ни , получи своето следващо научно удостоверение.
 Микропластмасата, съществуването й в храната и какво количество гълтаме за седмица
Всяка седмица изяждаме пластмаса, колкото една кредитна карта

Врагът на нашата маса

Изследователи от Fatebenefratelli Hospital в Рим с изненада и терзание откриват съществуването на частици микропластмаса в плацентата на неотдавна родили дами . Те се съгласяват да я дадат за научни цели, а раждането им е минало без затруднения.

В относително дребни тъканни проби от плацентата (едва 3% от общото) се открива цялостен набор от синтетични субстанции. В четири от шест дарени плаценти са открити 12 микропластични фрагмента. Това навежда на мисълта, че общият брой части с микроскопични размери е притеснително огромен .
 Снимка 511044

Изследователите към момента не са изцяло наясно какъв тъкмо е резултатът от микропластмасата в плацентата за новородените бебета, които са се хранили с помощта на нея в утробата на майка си. Предполага се, че той е най-много върху имунната им система .

Когато микропластмасата попадне в човешките кафези, тя се регистрира като непознато тяло от организма на гостоприемника. Това провокира локализиран имунен отговор. Освен това, тези дребни късчета са носители и на други нездравословни химикали (като оцветители) с спомагателен отрицателен резултат.
 Снимка 511045

" Това е като да имаш бебе киборг, което към този момент не се състои единствено от човешки кафези, а е комбинация от биологична и неорганична същина ", декларира водещият проучването Антонио Рагуза, началник на отделението по акушерство и гинекология, представен от.
 Кафето в картонени чаши, микропластмасата и за какво не е добра опция
И кафето в картонени чаши е нездравословно

Каква е заплахата

За да бъде тъкмо извършеното проучване, в процеса на раждане и при съхранението на плацентите не са употребявани никакви артикули, които съдържат пластмасови полимери. По този метод се заобикаля възможното замърсяване на биологичния материал, с цел да бъдат изводите оптимално точни. А занапред предстоят още проучвания по тематиката.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР