Притеснителни факти натежават на възглавниците ни на 15 март –

...
Притеснителни факти натежават на възглавниците ни на 15 март –
Коментари Харесай

Кошмарни данни в Деня на съня: 65% от хората не се наспиват

Притеснителни обстоятелства натежават на възглавниците ни на 15 март – Световния ден на съня . Според ново проучване 65% от хората в международен мащаб не се наспиват добре. Жените са тези, които са по-засегнати от казуса световно. Дамите на възраст 45–54 година заспиват най-трудно, а забавна информация издава главните аргументи за разстройствата на съня.

Препятствията пред съня

Демографските промени водят до промени в навиците и всекидневието ни. Децата се раждат все по-късно, а продължителността на живота се усилва. Така дамите от така наречен " сандвич потомство " се грижат и тормозят, от една страна, за болните си и възрастни към този момент родители, а от друга – за децата си, които още не са изцяло независими. Тези мисли за околните държат будни сред 23 и 38% от дамите на възраст 45–54 година

Социалните медии смущават съня на 41% от младите дами (18–24 г.), a една трета от дамите сред 25 и 34 години се тормозят за работата си. Финансовите проблеми нарушават съня на 47% от дамите сред 35 и 44 година При дамите над 55 години будуването постоянно е резултат от терзания за здравето.

Кошмарите смущават съня на 38% от французойките, а в Япония всяка десета жена се буди от хъркането на мъжа си.

Недоспиването не е проблем единствено в непознатите страни. Припомняме, че през 2016 година в България се организира Национален стрес тест ЛЕКА НОЩ, в който се включиха 30 хиляди души. Резултатът тогава сподели, че 80% от хората имат проблеми със съня. Статистиката още веднъж слага преди всичко дамите – 79,5% от тях страдат от бодърствуване против 72,2% за мъжете (допитването бе извършено от Sanofi Consumer Healthcare посредством IPSOS).

Какво оказва помощ при бодърствуване

Специалистите предлагат да си изградим добър режим и прецизно да го съблюдаваме. Да лягаме едновременно всеки ден, да не пием кофеинови питиета след обяд и да не прекарваме дълго време пред смарт устройствата си, изключително преди лягане. Синята светлина от екраните им попречва бързото заспиване.

“Хапчетата” за сън могат да ни оказват помощ да преодолеем проблемите със съня. На пазара се оферират най-различни артикул. За реализиране на най-благоприятен резултат може да изберете артикул със комбиниране на обичайния мелатонин, витамин B6 и комплекс от билки – маточина, пасифлора и калифорнийски мак. Това е една добра композиция, която освен оказва помощ за по-лесно записване, само че понижава нощните събуждания и подкрепя възстановителния сън. Така ще се събуждате отпочинали и заредени с сила. Тази композиция може да откриете в НОВАНАЙТ тройно деяние. Приемайте по две капсули НОВАНАЙТ 30 минути до 1 час преди сън. НОВАНАЙТ не води до приучване.

В Световния ден на съня си пожелаваме данните нагоре да се трансформират в позитивен аспект и от ден на ден хора да си върнат съня, за който мечтаят.

" Нованайт " е хранителна добавка за възрастни. Не е сурогат на разнообразното и уравновесено хранене. За повече информация „ Санофи България “ ЕООД; гр. София 1784, бул. Цариградско шосе 90, Офис постройка Капитал Форт, тяло А, ет. 10, тел: 02/9705300, факс: 02/9705333,
e-mail: [email protected] SABG.NVGHT.19.03.0075d/03/19
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР