Притеснителна статистика показва голям брой мъртви делфини по Северното Черноморие.От

...
Притеснителна статистика показва голям брой мъртви делфини по Северното Черноморие.От
Коментари Харесай

Притеснително: Голям брой мъртви делфини по Северното Черноморие

Притеснителна статистика демонстрира огромен брой мъртви делфини по Северното Черноморие.

От началото на годината са открити повече от 60 умрели морски бозайници на брега. Основната причина е човешкият фактор. Оказва се, че морските бозайници са извънредно чувствителни на външни въздействия, изключително на мощни звукови талази под водата.

„ Става въпрос за гърмежи, разнообразни звукове, които изследват дъното за съществуване на петрол. В случая знаем, че има военни дейности в Украйна. Доста евентуално е от подводни гърмежи да се доближи такава всеобща смърт”, изясни доцент Виолин Райков от Института по океанология към Българска академия на науките, предава

Оттам към този момент отхвърлят разновидността делфините да са убити съзнателно от хората. Съществуват и други фактори, които въздействат върху смъртността на морските бозайници.

„ Морбили вирусът при тях е много съдбовен. Те се заразяват всеобщо и в случай че имат епизиотия - до 90% от популацията в даден регион може да загине”, изясни Райков.

Учените регистрират, че въпреки и застрашени на този стадий няма заплаха за популацията на делфините, само че e добре да се съобразяваме повече с морските жители.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР