Притеснителен е фактът, че здравните власти имат намерение да представят

...
Притеснителен е фактът, че здравните власти имат намерение да представят
Коментари Харесай

Йотова: Не може протоколът на здравните власти да дойде след указа на президента


Притеснителен е фактът, че здравните управляващи имат желание да показват здравния протокол за изборите едвам когато президентът издаде указа. Това, съгласно нашата преценка, е безпределно късно, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова по време на среща с представители на извънпарламентарната политическа партия Политическа партия „ Републиканци за България “, като част от поредицата съвещания за идните избори.

„ Когато приказваме за здравен протокол и за това, че час по-скоро би трябвало да знаем тези правила, този здравен протокол се отнася освен за деня на избора, а и за цялостната акция – при какви условия ще се прави тя по този начин, че българските жители да могат да чуят предложенията на всички политически субекти, които ще вземат участие в тези избори, и да създадат своя осведомен избор “, добави тя, представена от Фокус.

По думите ѝ предизборната акция ще бъде трансферирана съвсем напълно в медийното пространство поради невъзможността за осъществяване на обичайните срещи с гласоподаватели.

„ Според мен първо би трябвало да бъдат направени измененията в частта от Изборния кодекс, която регламентира присъединяване в медиите, а по-късно да се проведат доста съществени съвещания сред политическите партии, дружно с управленията на публичните медии: БНР и Българска национална телевизия. На този декор в тази рецесия този един месец е безпределно малко време за правене на акция “, уточни Йотова.

Според нея би трябвало да се търси баланс и да не се прекалява с предизборното наличие в медиите.

„ Прехвърлим ли този баланс, хората отхвърлят да ги гледат повече. От друга страна да се измислят нови и модерни форми, които да бъдат задоволително забавни. Няма по какъв начин в в този момент съществуващия вид за четирите съществени диспута, които се предават в едно много негледаемо време, да бъде попълнена тази празнота и този дефицит на акция през в този момент настоящата уредба “, уточни още вицепрезидентът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР