Притесненията на министъра на финансите Росица Велкова за държавния бюджет

...
Притесненията на министъра на финансите Росица Велкова за държавния бюджет
Коментари Харесай

Синдикатите подкрепиха притесненията на финансовия министър за бюджета и дефицита

Притесненията на министъра на финансите Росица Велкова за държавния бюджет и за недостига са основателни, съобщи президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов по Българска национална телевизия.

" Няма причина да не споделям паниките на финансовия министър, тъй като тук в последно време се вършиха всевъзможни придвижвания в ръководството на държавните финанси и тези извършения без подозрение се отразиха на финансите на страната. Аз се виждах предходната седмица с нея и споделям терзанията ѝ. Тя е длъжностен министър и се допуска, че главата ѝ е чиста от политика, а в нея приказва специалистът. И терзанията й са основателни. ", уточни Димитър Манолов.

Изтъкна, обаче, че възобновяване на 20% Данък добавена стойност в някои браншове ще се отрази непосредствено на цената на стоката, за която се отнася.

Според него е нужна промяна в данъчното подоходно облагане.

" Трябва да има промени, само че те би трябвало да са резултат на политическа воля, каквато не виждам. Когато водиш диалози без камери и микрофони с политици, всички са съгласни, че това нещо би трябвало да се направи, всички споделят, че е било неточност въвеждането на плоския налог преди години и тези неща би трябвало да бъдат поправени ", уточни още той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР