Притеснен съм. До дни цяла България ще навлезе в оранжевата

...
Притеснен съм. До дни цяла България ще навлезе в оранжевата
Коментари Харесай

Къде първо удрят мерките? Кацаров отговаря

Притеснен съм. До дни цяла България ще навлезе в оранжевата зона по заболеваемост  и по-точно Делта разновидността.

Това разяснява здравният министър Стойчо Кацаров.

" В момента има заети 2000 болнични кревати. След като прехвърлим 2500 започваме да употребяваме кревати, които се употребяват за лекуване на други болести. До този миг потенциалът ни разрешава да не засягаме лекуването на други заболвяния. Очаква се обаче другата седмица да достигнем броят от 2500 заети кревати ", уточни служебният министър на здравеопазцването, съобщи през днешния ден.бг.

Той посочи, че не го тормози толкоз броя на болните, колкото рязкотото повишение на броя на инфектираните и внезапното повишение на броя на заетите кревати в болницитe.

" Първите ограничения, които ще бъдат подхванати са ориентирани към администрацията – държавната и общинската.

Най-рискови са събития, които се организират и навън, и на закрито, където има скупчване на доста огромен брой хора.

И това са събития, които са освен от проведен темперамент, само че и от битов темперамент, като сватби, кръщенета.

Това се обрисува сега като най-рисковите места по отношение на разпространяването на вируса. Вероятно първите ограничения да бъдат ориентирани към подобен вид събития ", уточни той.

" Вероятно с първата издадена заповед ще бъде планувана и опцията за институции или действия, които се правят от хора, които са имунизирани или са обезпечили вход за хора със документи, преболедували, PCR тест.

Ако на такова място са се събрали единствено хора, които дават отговор на тези условия, съгласно нас освен, че не е нужно да се постановат спомагателни ограничавания, само че може да не се постановат никакви ограничавания по отношение на потенциала ", изясни той и акцентира, че това е спомагателна опция и не е дискриминация.

Кацаров прикани Народното събрание да одобри актуализацията на бюджета, с цел да могат да бъдат обезпечени финансово освен тези ограничения, само че и заплащането на хората, работещи на първа линия и доставките на медикаменти
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР