. Пристигналият медицински екип от МБАЛ - Котел е констатирал

...
. Пристигналият медицински екип от МБАЛ - Котел е констатирал
Коментари Харесай

МО с официално съобщение относно смъртта на военния полицай, свързан с нахлуването в цеха край Чешнегирово

 . Пристигналият медицински екип от МБАЛ - Котел е установил гибелта му. Уведомен е дежурен боен прокурор при Военно-окръжна прокуратура – Сливен, и са подхванати неотложни дейности по следствието от боен следовател, като е формирано досъдебно произвеждане, което се организира под управлението и надзора на боен прокурор.

Във връзка с появили се манипулативни изказвания и внушения в някои медии, предоставяме спомагателна информация по случая с случая в Чешнегирово:

След извършена служебна инспекция на РСВП – Пловдив, двама чиновници, сред които и старши лейтенант Тодор Манчев, са глобени със забележка от шефа на районната работа. Извършена е и следваща инспекция по случая от Инспектората на Министерството на защитата.  

Министърът на защитата не е санкционирал  старши лейтенант Тодор Манчев от Служба " Военна полиция “ поради случая в Чешнегирово, защото е решил, че няма осъществени от него нарушавания.

Със заповеди на министъра на защитата от 15.07.2021 година са освободени от военна работа шефът на РСВП – Пловдив полк. Венцислав Радков и началникът на бранш в Отдел " Контрол и защита “ майор Георги Мерджанов.

Продължава инспекцията на Служба " Военна полиция “ за определяне и на други военнослужещи и длъжностни лица,  имащи отношение към случая в Чешнегирово, както и следствието по случая на Военно-окръжна прокуратура – Пловдив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР