Прищина. Специалният пратеник на ЕС за диалога между Косово и

...
Прищина. Специалният пратеник на ЕС за диалога между Косово и
Коментари Харесай

Koha Ditore: Габриел Ескобар и Мирослав Лайчак ще посетят Прищина и Белград следващата седмица

Прищина. Специалният делегат на Европейски Съюз за разговора сред Косово и Сърбия Мирослав Лайчак и заместник-помощник държавният секретар на Съединени американски щати, който дава отговор за политиката към страните от Западните Балкани, Габриел Ескобар, ще посетят Косово и Сърбия идната седмица, написа прищинското издание Koha Ditore .

Посещението беше доказано от висшия представител на Европейски Съюз Жозеп Борел на конференция с премиера на Сърбия Ана Бърнабич.

Той добави, че задачата на визитата ще бъде продължение на разговора за нормализиране на връзките. Той сподели, че възобновяването „ ще се случи единствено в случай че и двете страни са подготвени да се спогодят за позитивни резултати и съответни резултати “.

Борел сподели, че приветства готовността на Сърбия да се включи в разговора, като в същото време упрекна косовските управляващи за задънената улица на процеса, отбелязва Koha. „ Искам Косово ясно да разбере, че разговорът не се води поради разговора, а тъй като е основен за напредването по европейския път. Заедно с Лайчак ще продължим да се приготвяме за идната среща, само че това ще се случи единствено в случай че двете страни намерят общ език за позитивните и основни резултати. Ето за какво Лайчак и аз ще продължим да работим със забърканите страни, изключително с Косово, което сега демонстрира повече отвращение да седне на масата “, сподели Борел.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР