Присъствах на разговора с още 12 човека. Думите бяха на

...
Присъствах на разговора с още 12 човека. Думите бяха на
Коментари Харесай

Тошко с първи думи след разпита: 12 човека са свидетели на заплахите на Киро! Корупцията е огромна

„ Присъствах на диалога с още 12 индивида. Думите бяха на министъра на електронното ръководство казани пред ръководителя на Народното събрание, пред представители на всички парламентарни групи, без ПП-ДБ несъмнено, ЦИК и Мария Габриел, която тогава беше министър-председател. “ Това съобщи заместник-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов след разпита си в Софийската градска прокуратура във връзка със сигнала, подаден от него, че върху министъра на електронното ръководство Александър Йоловски е бил извършен напън за публични поръчки на стойност 640 млн. лева.
„ Каквото споделих на вас, това ще кажа и в прокуратурата. Ние бяхме най-малко 12 индивида, тъй че не съм го чул единствено аз. Вътре бяха представители на властта – законодателната, изпълнителната и съвсем цялостен състав на ЦИК. Ако те (прокуратурата-бел.ред.) не извърнат внимание, това ще е закононарушение. Тук става дума за корупция в големи размери и за закани освен това от водача на ръководещата политическа партия Кирил Петков и някогашния министър Божидар Божанов “, добави Йорданов, представен от Tribune.
Той разяснява, че евентуално всички участвали на този председателски съвет, в който са се чули тези закани, също ще бъдат разпитани.
Според него „ Асен Василев залага в Бюджета големи пари, които се споделя, че са за финансови разноски за министерства, а в последна сметка не ги дава на общината. В този Бюджет им сложи такива периоди, че те физически не могат да ги изпълнят, парите си ги прибира назад в Бюджета и споделя вижте какъв брой сме добре с недостига “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР