Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд –

...
Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд –
Коментари Харесай

Мним кардиолог получи 2 години условна присъда

Присъдата предстои на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – гр. Стара Загора, което отбраната ще направи.

Районен съд - Стара Загора е разгледал делото по общия ред, в 14 правосъдни съвещания, като са били разпитани очевидци и признати писмени доказателства. Участвалият в правосъдно съвещание прокурор, е изискал на подсъдимия да бъде несъмнено наказване три години „ отнемане от независимост “, като осъществяването на наложеното наказване да бъде отсрочено за период от пет години. Прокуратурата ще реши дали да апелира присъдата, откакто се запознае с претекстовете по делото.

Същата присъда със същото обвиняване лекарят получи и от районния съд в София, само че Софийски градски съд я върна на първа инстанция.

Бившият началник на отделението по инвазивна кардиология в университетската болница "Проф. доктор Стоян Киркович " в Стара Загора доктор Иван Вуцов в продължение на 12 години, в интервала 11.06.2010 година до 27.12.2013 година, е практикувал с подправена тапия.

Вуцов е приключил медицина през 1985 година, а през 1991 година, е придобил компетентност "Вътрешни заболявания ". През същата година той е почнал специализация по кардиология, само че не е издържал изпитите си. След второто си несполучливо явяване на държавен изпит по компетентност „ Кардиология”, при започване на месец юли 1996 година, подсъдимият Иван В. изискал от Медицински университет - София да му бъде публикуван препис на дипломата за компетентност „ Вътрешни заболявания “, защото бил изгубил оригинала. Именно този препис с номер 002320 бил преправен, като на мястото на компетентност „ Вътрешни заболявания “ била изписана компетентност „ Кардиология “. Този преправен формален документ подсъдимият употребявал от 1996 година до 2014 година в разнообразни лечебни заведения, пред Българския лекарски съюз, пред Районната здравноосигурителна каса и в Медицинския университет в гр. София.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР