Присъдата на медицинската сестра Люси Летби, която беше призната за

...
Присъдата на медицинската сестра Люси Летби, която беше призната за
Коментари Харесай

В Англия произнасят присъдата на медицинската сестра, убила 7 бебета

Присъдата на здравната сестра Люси Летби, която беше приета за отговорна за умишленото умъртвяване на 7 бебета и опита за ликвидиране на още шест, ще бъде произнесена през днешния ден в Манчестърския кралски съд, заяви Военновъздушни сили.

Делото на 33-годишната жена повдига незабавни въпроси по отношение на опцията закононарушения като тези да бъдат предотвратени. Британската здравна асоциация, която съставлява лекарите, пък прикани NHS чиновниците да бъдат наказвани, когато нараняват пациенти по същия метод както Британският лекарски съюз го прави за лекарите.  

Процесът против Люси Летби продължи повече от 10 месеца и се счита за най-дългият развой за ликвидиране в Обединеното кралство. Разследването е фокусирано върху интервала юни 2015 – юни 2016 година, когато на Летби са били поверявани едни от най-тежките случаи в отделението по неонатология в болница „ Графинята на Честър “.

Сред жертвите й са две момчета близначета от тризнаци, които убива в границите на 24 часа, новородено бебе, което тежи по-малко от 1 кг и момиченце, родено 10 седмици по-рано, което Люси Летби убива на четвъртия опит.

По време на делото излиза наяве, че Летби е убивала новородените бебета като ги е инжектирала с въздух, което довеждало до пръсване на диафрагмата на някои от тях. При различен от случаите Летби се пробва да убие две новородени като отравя храната им с инсулин.

Едно от бебетата, което Летби се пробва да убие и не съумява, е тежало 535 грама. Момиченцето се ражда 15 седмици по-рано и има 5% късмет за живот. Медицинската сестра се пробва да го убие два пъти, като първият опит е едвам часове откакто фамилията е отпразнувало 100-ия ѝ ден живот. Детенцето е диагностицирано с церебрална парализа след офанзивите. Сега жертвата е на 8-годишна възраст и има потребност от 24-часови грижи.

Друго бебе умира едвам 24 часа след раждането, когато Летби го инжектира с въздух. На идващия ден тя се пробва да направи същото и със сестричката му.

Очаква се Люси Летби да бъде наказана на пожизнен затвор без право на опрощение. Тя в никакъв случай няма да напусне килията.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР