Природозащитниците могат да бъдат спокойни - хотели в защитените зони

...
Природозащитниците могат да бъдат спокойни - хотели в защитените зони
Коментари Харесай

Нено Димов: Хотели в защитените зони на Пирин няма да се строят

" Природозащитниците могат да бъдат спокойни - хотели в предпазените зони на Пирин няма да се строят, това е уредено със закон ", съобщи министърът на екологията Нено Димов в предаването " Здравей, България " по Нова телевизия.

Според него в признатото в четвъртък решение на Министерския съвет само се декларира опция за създаване на втори кабинков въжен превоз и друга спортна инфраструктура при съответно капиталово желание от даден вложител.

Всяко предложение би трябвало да мине през всички екологични оценки, посочи министър Димов.

" Нито аз, нито държавното управление сме страна в този спор. Ние търсим баланс сред опазването на околната среда и развиването на бизнеса в района ", сподели още той във връзка митингите в София в четвъртък вечер.

Министърът съобщи, че няма данни митингите да са част от акция, която подкрепя ски туризма в други страни, а и това не било предмет на активност на неговото министерство.

Според него вторият кабинков въжен превоз в Банско ще понижи стотиците коли, с които другояче скиорите стигат до лифтовете и замърсяват въздуха и природата.

" Протестите са детайли на демокрацията и в тях няма нищо неприятно. В четвъртък стачкуваха три разнообразни групи, което значи, че казусът е многостранен и би трябвало да бъде решен ", заявява министърът на околната среда. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР