Природозащитници протестират в 12 града срещу решението на правителството да

...
Природозащитници протестират в 12 града срещу решението на правителството да
Коментари Харесай

Екозащитниците пращат на съд решението за втори лифт в Банско

Природозащитници стачкуват в 12 града против решението на държавното управление да се строи в Национален парк " Пирин " . Те желаят взетото на последното за 2017-а година съвещание на Министерски съвет решение за парк " Пирин " да се анулира.

Защитниците на Пирин упорстват и за оставката на екоминистъра Нено Димов.

Протестиращите са безапелационни, че природата би трябвало да се отбрани . Екозащитниците стачкуват по едно и също време в София, Свиленград, Свищов, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Дупница, Казанлък и Смолян.



 Нено Димов приема екопротестите за естествени
Нено Димов приема екопротестите за естествени

По-късно денем му следва среща с вложителя " Юлен "

Протестът е под надпис " Спасете Пирин. Спасете България ". Природозащитниците разпънаха голям афиш " Пирин е в неволя. Спасете го в този момент ". Те са безапелационни, че митингът е цивилен .
" Да, заплащат ми - мечката, кълвачът и черната мура ", " Българската земя е наша обща майка ", " Ние обичаме България. А вие? ", " ЦЕко министерство " са част от издигнатите плакати. Участниците в митинга скандират " мафия " и " оставка ".

Еколозите настояват, че решението да се позволи втори въжен превоз на Банско, в случай че има екооценка, е нелегално. Според тях застрояването на планината ще е 48%, като това поставяло в риск вековни гори. По думите им Нено Димов саботирал главната функционалност на екоминистерството- да опазва естествените благосъстояния на България.

 Обновена
" Юлен " ангажира интернационалните специалисти за втория въжен превоз в Банско

И ние милеем за българската природа, твърди концесионерът

Борислав Сандов от партия " Зелените " е безапелационен, че решението за втори въжен превоз в Банско ще се апелира в съда . По думите му процедурата не е спазена, тъй като не е извършено както би трябвало публичното разискване. Еколозите назовават извършеното разискване " реплика ".

Тома Белев разяснява, че се създавало от ръководещите несъгласие сред жителите с организирането им посредством СМС на контрапротест в Банско.

Протестите на екозащитниците ще продължат до момента в който се съблюдава закона.

 Пирин - без хотели, без заведения за хранене, единствено спортни уреди в 2.6% от планината
Пирин - без хотели, без заведения за хранене, единствено спортни уреди в 2.6% от планината

Това твърди министърът на околната среда и водите Нено Димов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР