Природозащитници отново протестират пред Министерския съвет срещу плановете за изграждане

...
Природозащитници отново протестират пред Министерския съвет срещу плановете за изграждане
Коментари Харесай

Пореден протест пред Министерския съвет срещу плановете за изграждане на втори лифт в Банско

Природозащитници още веднъж стачкуват пред Министерския съвет против проектите за създаване на втори въжен превоз в Банско. Те са обезпокоени от изсичането на вековни гори в Националния парк " Пирин ". Румяна Иванова от Българската фондация " Биоразнообразие " изясни пред " Хоризонт ":
Продължаваме да считаме, че Пирин е в неволя. Продължаваме да считаме, че е извънредно подло да разглеждаш такова значимо решение сред празниците, когато хората не са тук.
От днешния митинг нищо не чакаме. Единственото, което чакаме е както постоянно да ни чуят и да отбележат, че нашите терзания, нашите доста съществени и не персонални, нито прочувствени догатки, че ще се случи доста съществено и доста тежко състояние в Пирин, в случай че това решение в този момент бъде взето. 

Днес поданици на Банско и близките обитаеми места излизат на контрапротест на интернационалния път Е-79 край Симитли. Те упорстват държавното управление да прегледа допустимо най-скоро проекта за уголемение на ски-зоната и градежът на втори въжен превоз да бъде позволен.Същевременно в дневния ред на днешното, последно за годината държавно съвещание, не е включена точката за уголемение на ски зоната в Банско.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР