Природозащитници и жители на няколко села до Пловдив, които са

...
Природозащитници и жители на няколко села до Пловдив, които са
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха Асеновградско шосе: Ако искаме общините да са екологични, не налагайте да са индустриални и замърсени“

Природозащитници и поданици на няколко села до Пловдив, които са срещу построяването на кариери в района, блокираха за малко в неделния следобяд в символ на митинг Асеновградско шосе.

Хората показаха несъгласието си с предложенията на ГЕРБ и Движение за права и свободи за изменение на два закона - за запазване на околната среда и за устройство на териториите, напълно в ползите на частните вложители.

Протестиращите са безапелационни, че по този метод засегнатите министерства, жители и организации не могат да изразят позиция.

Те желаят да се постави край и на дълготрайните годни решения на Регионална инспекция за опазване на околната среда за 15 години и да не се удължава периода на старите решения на екоинспекцията с 10 години.

„ Човек може да построи къща и след 15 години да разбере, че на 100 метра от нея ще се добива злато, уран, мед или варовик, чрез гърмежи, тъй като вложителят стои и чака “, възмущавахасе протестиращите.

Те упорстват още да не се дават права на регионалните шефове и министри да трансформират общите устройствени проекти на общините, както и да не се строи

„ Ако желаеме общините да са ни е екологични, не може да налагате да са индустриални и нечисти “, безапелационни са хората.

По време на протестадвижението по Асеновградско шосе в сектора до Крумово беше мощно затруднено.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР