Природонаучният ще е първият изцяло зелен музей в България. Това

...
Природонаучният ще е първият изцяло зелен музей в България. Това
Коментари Харесай

Природонаучният става първият зелен музей в България

Природонаучният ще е първият напълно зелен музей в България. Това ще се случи с реализацията на план по построяването на фотоволтаична централа за 63 kWp.
Прочетете още
„ Подготвили сме писмо до ЕВН за позволение,  следва планът да бъде координиран и с Националния институт за недвижимо културно завещание. Панелите ще бъдат сложени на Обредния дом и ще обезпечават от 80 до 100 % от разхода ни за ток ”, описа шефът на Природонаучния музей Огнян Тодоров. Той е подал искане за обезпечаване на нужните средства към Община Пловдив.

Причината екипът му да пристъпи към сходен план е, че музеят има доста огромни разноски поради живите експозиции, за които се грижи.

Природонаучният музей е една от най-посещаваните институции в Пловдив. За предходната година регистрира доходи от 450 000 лева, което ще разреши на екипа да осъществя поредност нови планове.

До две седмици ще отвори порти обогатената зала с динозаври с нови четири аниматроник модели на 7-метров тиранозавър рекс, трицераптос,  4-метров птеродактил и стегозавър.  Наред с любопитната мултимедия, която ще оживява на стените в залата, задействана през таблети, посетителите ще могат да видят и същински зъби на седем типа динозаври, скелет на птерозавър и два типа яйца на античните колоси.

Аниматроник пеперуда ще направи Фестивала на пеперудите още по-атрактивен за децата.

До края на февруари ще бъде изработен и цялостен ъпдейт на програмата на планетариума, което ще разреши на посетителите да гледат новия филм на музея с Европейската галактическа организация.

Експозиция „ Бозайници ” също има нови животни. Става дума за внушителна кафява мечка и вълк, дарени на музея от, както и черна американска мечка от зоологическата градина в София.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР