Природният фактор е доминиращ за това, което се случи в

...
Природният фактор е доминиращ за това, което се случи в
Коментари Харесай

Георги Рачев, климатолог: Хората също носим вина за това, което се случи в Царево

„ Природният фактор е преобладаващ за това, което се случи в Царево, само че и ние си носим нашата виновност. Изсичането на дървета е най-малкия проблем. Тук говорим за превалявания на относително дребна територия. Но тематиката е обвързвана с доста пари. “

Така климатологът Георги Рачев разяснява естественото злополучие в Царево.

 

Не знам кой ги прави тези разбори за климата, че свършили късните почивки. Климатът се проучва в границите на 30 години. Няма такова нещо. В последните 15 години наклонността е септември да става все по-топъл месец. След няколко дни ще има 30 градуса съвсем в цяла България. За страдание на първокласниците, ще им върви май по вода. От четвъртък ще имаме температури до 30 градуса, след това - температури от към 24-25 градуса до 22-23 септември. Перфектно време. Сутрин ще бъде студено обаче, да внимават майките с децата на учебно заведение. 

В понеделник в Пловдив се чакат с 5 градуса по-ниски температури. Пак ще са към 23-24 градуса, нищо фрапантно. 

Ще има високи температури и във Варна, чакат ни температури близо до 30 градуса. Може да се върви на море, просто след 10ч. сутринта. 

В Централна България - Плевен, петък и събота ще бъде по-хладно, с превалявания. И по-късно ни чака още една седмица на доста топло и хубаво време.

В Царево няма изгледи за нови превалявания. Напротив, относително отмерено време ни чака, с високи температури за септември.

 

Цялото изявление вижте във видеото.

 

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР