Природните катаклизми имат своето обяснение. През последните седмици климатолозите по

...
Природните катаклизми имат своето обяснение. През последните седмици климатолозите по
Коментари Харесай

Експерт: Чакат ни още по-големи жеги

Природните катаклизми имат своето пояснение. През последните седмици климатолозите по целия свят регистрираха серия температурни върхове, в това число и в Eвропа.

" Горещите талази са тихият палач. Това, което изпитахме в този момент – рекордните температури, ще са най-студените ”, показва пред NOVA Карло Буентемпо, шеф на Службата за изменение на климата към стратегия " Коперник ” на Европейски Съюз.

Ученият учи проблемите на климата повече от 25 години. Днес оглавява Европейската работа за изменение на климата " Коперник ”. По-известна като " Очите на Европа върху Земята ”. И част от галактическата стратегия на Брюксел. С помощта на спътници институтът дава съвсем в действително време и на световно ниво голям размер от данни, които ни оказват помощ да разберем по-добре нашата планета.

Като аргументи за това, което наблюдавахме, можем да откроим няколко. От една страна знаем, че климатът се затопля и това е развой от няколко десетилетия, тъй че не би трябвало да сме сюрпризирани. Към това би трябвало да прибавим и естествения феномен " Ел Ниньо ”, който занапред навлезе – по-известен като " горещата фаза ”, която носи стопляне на температурата на водата в Тихия океан. И по тази причина чакаме по-високи температури през тази година, а в идната даже повече. Освен това има други вариации – виждаме ги в Северния Атлантически океан, където е извънредно топло тази година. Всичко дружно това води до рисково горещия юли, твърди Буентемпо.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР