Природната гледка да бъде дефинирана в българското законодателство. Това предложение

...
Природната гледка да бъде дефинирана в българското законодателство. Това предложение
Коментари Харесай

Заради пилона в Родопите екоминистърът ще поиска природната гледка да бъде защитена със закон

Природната панорама да бъде дефинирана в българското законодателство. Това предложение мисли да направи министърът на околната среда и водите Юлиян Попов. Той изясни пред Би Ти Ви, че е предизвикан от построяването на 111-метров стълб на Роженските поляни в Родопите.

 Предозиране: В Родопите стартира построяването на най-високия стълб в Европейски Съюз Предозиране: В Родопите стартира построяването на най-високия стълб в Европейски Съюз

Попов акцентира, че няма желание да участва на откриването на оборудването, за което през седмицата се разбра, че е със строително позволение за преместваем обект. Пилонът би трябвало да е подготвен на 13 юли, ден преди откриването на обичайния Роженски събор. Инициатор на плана е ръководителят на фондация " Наследство в бъдещето " Симеон Караколев.

" Няма по какъв начин това да е преместваем обект. Как ще се мести по всички страни този стълб? В екоминистерството можем единствено да оценим въздействието му върху околната среда. доколкото мястото на строителните работи е отвън предпазените зони. Природната панорама обаче не е дефинирана в българското законодателство и доста бих желал това да се промени ", сподели Попов и добави, че в случай че тя бъде законодателно предпазена, ще екоминистерството ще има повече благоприятни условия да възпира сходни планове.

 Пилонът на Роженските поляни се оказа преместваем обект Пилонът на Роженските поляни се оказа преместваем обект

Той добави, че все още няма замърсяване на българската част от Черно море след гърмежа на стената на бент. " Нова Каховка " в Украйна. По думите му се прави невиждано наблюдаване на водите, като за задачата е в непрекъснат контакт с сътрудниците си от Румъния и Украйна.

Попов посочи, че с най-малко 20 души е разговарял преди да назначи своите зам.-министри. Според него те са специалисти и по тази причина няма терзания. Той предвижда, че държавното управление ще изкара най-малко 18 месеца на власт, което ще разреши на Николай Денков и Мария Габриел да бъдат министър председатели на ротационния принцип, за който се схванаха " Продължаваме промяната - Демократична България " и ГЕРБ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР