Припомняме ви, че в края на август тази година Европейският

...
Припомняме ви, че в края на август тази година Европейският
Коментари Харесай

КТБ поиска от държавата да се приложи решението на ЕСПЧ за незаконния фалит на банката

Припомняме ви, че в края на август тази година Европейският съд постанови, че лицензът на КТБ е бил нелегално лишен. По този метод и вложителите са били директно ощетени.

В писмо изпратено до правосъдния министър, шефа на Народното събрание, шефа на Българска народна банка и ръководителите на висши съдии, се припомня за множеството нарушавания, които страната е направила по отношение на банката.

Припомняме, че тя бе съборена след умишлени дейности на Българска народна банка, прокуратурата и изпълнителната власт през лятото на 2014г. 

В документа се акцентира, че ползите на КТБ не са били представлявани в производствата пред националните съдилища. Освен това има и незаконосъобразна интервенция в правото на спокойно прилагане на собствеността.

 

Представителите на КТБ оферират да се направи среща с ръководителите на националните институции визирани в решението на Европейски съд по правата на човека, с цел да се подхващат своевременни ограничения и дейности от страна на българската страна за непринудено осъществяване на правосъдното решение. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР