Припомняме Ви, че КПКОНПИ започна проверка по изнесени в публичното

...
Припомняме Ви, че КПКОНПИ започна проверка по изнесени в публичното
Коментари Харесай

Д-р Димитър Петров: Не аз съм сезирал КПКОНПИ за тестовете

Припомняме Ви, че КПКОНПИ стартира инспекция по изнесени в общественото пространство данни за нарушавания при сключването на договорите за доставка на тестванията за децата в учебните заведения. Разкрития за сходни нарушавания направи точно доктор Димитър Петров,.

" Досегът ми до тази процедура беше дали има пари в бюджета за тези действия. С парите нямаше проблем, само че ми направи усещане, че министър Кацаров сподели следното - имахме отпуснати 12,8 милиона и купихме 4 и половина, вместо 1 милион и половина проби, вижте какъв брой на ниска цена. За тях имаше докладна към Министерски съвет, където изчислената цена за тест беше 8,20 лв., а в аптеките сходни проби се продават по 6 лв.. Това е обстановката ", сподели доктор Петров.

Трябваше да се разгласи процедура за цялата стойност - какъв брой проби могат да се купят за 12,8 милиона лв., счита Петков. Той е безапелационен, че не е имало никакви учредения да се разделя процедурата за поръчка на тестванията.

На първата процедура се явиха две компании - едната за три дни достави тестванията, другата изчезна без да си подпише контракта и аз настоявах неотложно да прекратим връзките си с нея, изясни Петков. Заради това, дребните деца в половината области не потеглиха на учебно заведение. След това - при втората процедура се класираха компаниите, а министъра предложи за закъснение вместо 0,5%, 10% наказателна клауза, добави някогашният заместник-министър.

За 1-2 дни не може да се желае такава наказателна клауза. От там нататък аз си отпътувах. Това е историята, изясни още той.

Много съм отчаян, че поради тази поръчка ние забавихме най-малко с две седмици тръгването на учебно заведение на огромните възпитаници, съобщи Петков.

Месец преди този момент аз отхвърлих да подпиша една докладна за сливането на Педиатрията и болница " Лозенец ". Сега той прави същото еднолично, може би аз не трябваше да съм в министерството, счита Петков.

Началник-кабинета на министъра е доста непосредствен с сегашния началник на Педиатрията, добави той. Доколкото знам, шефът на " Лозенец " е срещу, уповавам се това обединение да се преразгледа от идващия министър, изясни Петков.

Той е безапелационен, че в карето на " Александровска " е най-хубавото място за детска болница.

Ресорният зам.-министър доктор Златанов беше изолиран от тази поръчка, която се водеше неизвестно за какво, от началника на кабинета на министър Кацаров, изясни още той.

Това мое махане изумително съответствува с нещата към тази процедура.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР