Припомняме, че по-рано днес от прокуратурата съобщиха, че при извършени

...
Припомняме, че по-рано днес от прокуратурата съобщиха, че при извършени
Коментари Харесай

Откриха списък с имена на магистрати в обвиняеми от престъпна група

Припомняме, че по-рано през днешния ден от прокуратурата оповестиха, че при осъществени следствени дейности в парцели на обвинени, част от проведена незаконна група , е открит лист с имена на магистрати следователи, прокурори и съдии , обект на закани , оповестиха от прокуратурата. Разследване се води от Софийската градска прокуратура. Престъпната група е уличена в голям брой закононарушения.

Няма да разреша да се засягат ползите и сигурността на хората и народа , както и на магистрати и правосъдни чиновници от проведената престъпност. Те да бъдат заплашвани и им се оказва напън ”, това съобщи основният прокурор Иван Гешев на брифинг. 

Той добави, че от 3 година твърди, че мафията , симбиозата сред престъпни престижи , наказани лица и търсени от Интерпол дружно се борят против институциите, ползите на хората и страната . И заключи, че това ще го покажат доказателставата по делото.

" Ръководството на СГП ще окаже цялостно съдействие на магистрати, прокурори и следователи, които водят следствия по всички каузи и усещат, че към тях е отправена опасност, обвързвана със здравето им ", сподели административният началник на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова.

Властите оповестиха, че досъдебното произвеждане е стартирано на 14-и септември 2022 година след получен конфиденциален отчет от служби за сигурност. То е формирано за проведена незаконна група, основана за приемане на приходи от незаконна активност - пране на пари и данъчни закононарушения.

Обвиняеми са двама души. На единия е наложена мярка „ подписка “, като той е напуснал страната. Вторият е арестуван в ареста. Те са упрекнати за държане на опиати за разпространяване, единият има обвиняване за изнудване.

Иззети са и 15 аудиозаписа, на които лицето, наречено Красимир Каменов – Къро беседва с обвинените, както и с лице, за което има данни, че е публицист, засягайки имената на политици, прокурори и други

" На 7-и март, при претърсвания и изземвания на парцели на обвинените лица, са открити опиати и описи, както и писма. В парцела на единият от тях са открити кокаин и лист хартия с текст “вредители за уволняване ”. Листът съдържа лист на съдии, прокурори и магистрати ", това разгласи представителят на основния прокурор Сийка Милева. 

" На магистратите от листата не е обезпечена защита ", добави Милева.

Очаквайте детайлности!

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР