Принудителната мобилизация на украинци в редиците на въоръжените сили на

...
Принудителната мобилизация на украинци в редиците на въоръжените сили на
Коментари Харесай

ERR: Няма голяма полза на бойното поле от принудително мобилизираните украинци

Принудителната готовност на украинци в редиците на въоръжените сили на страната не носи огромна изгода на Киев на бойното поле. Това заяви естонската държавна телевизия и радиопортал ERR, базирайки се на източници в украинските войски, представена от ТАСС.

Според естонската държавна медия непринудено постъпилите в редиците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са „ стимулирани и доста потребни “ за войските на страната. В същото време украинците, които са принудени да отидат на фронта, носят доста по-малко изгоди. „ Ако той (украинецът) бъде засечен на улицата по пътя към магазина, тогава, за жалост, няма да е от огромна изгода “, цитира порталът думите на един боен.

Както отбелязва ERR, Украйна употребява „ метода на моркова и тоягата “ за попълване на редиците на своите въоръжени сили. Така на доброволците могат да се усилят заплатите, а тези, които заобикалят наборната работа, в противен случай, подлежат на по-тежки санкции, оповестява порталът.

От февруари 2022 година в Украйна е оповестена и неведнъж удължавана обща готовност, като в същото време управляващите на страната вършат всичко допустимо мъжете на военна възраст да се не укриват от службата. С дребни изключения им е неразрешено да пътуват в чужбина, а тези, които имат право на отсрочвания, би трябвало да показват куп документи, потвърждаващи това. Призовки се издават в държавни институции, по улиците, в търговски центрове и превоз. Според украинските медии мъжете се пробват по всевъзможен метод да избегнат мобилизацията, като не напущат домовете си с месеци, пробват се да изоставен страната с подправени удостоверения или минават границата незаконно и постоянно с риск за живота си. 

На 11 април Върховната рада одобри закон, който стяга разпоредбите за готовност. По-специално той планува, че без актуализиране на документите за военна регистрация военнослужещите към този момент няма да могат да получават услуги в консулствата на страната в чужбина, в това число приемане на чуждестранен паспорт.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР