Шестте заповеди на Йосиф Бродски1. Избягвайте да си приписвате статут

...
Шестте заповеди на Йосиф Бродски1. Избягвайте да си приписвате статут
Коментари Харесай

Йосиф Бродски: Избягвайте да си приписвате статут на жертва и знайте как да прощавате

Шестте заповеди на Йосиф Бродски

1. Избягвайте да си приписвате статут на жертва

Колкото и непоносимо да е ситуацията ви, пробвайте се да не обвинявате външните сили: историята, страната, началниците, расата, родителите, етапа на луната, детството, ненавременното засаждане в саксия- менюто е голямо и скучно.

В момента, в който хвърлите виновността върху нещо, подкопавате личната си решителност да измененията нещо и увеличавате вакуума на безотговорността, който демоните и демагозите по този начин обичат да запълват, тъй като парализираната воля не е наслада за ангелите.

Изобщо, пробвайте се да почитате живота освен поради удоволствията, само че и поради компликациите му. Те са част от играта и хубавото при тях е, че не са машинация. Винаги, когато сте обезверени или на ръба на отчаянието, когато сте в неволя или в усложнение, помнете: животът е този, който ви приказва на единствения език, който познава добре.

2. Знайте по какъв начин да простите

Светът, в който сме навлезли, не се употребява с добра известност. Той не е хубаво място, както скоро ще откриете, и се колебая, че ще бъде доста по-хубав, когато го напуснете.

Това обаче е единственият разполагаем свят: няма опция, а даже и да има, няма гаранция, че тя ще бъде доста по-добра от тази. Затова се пробвайте да игнорирате тези, които биха се пробвали да създадат живота ви трагичен. Такива ще има доста - както на публични позиции, по този начин и самозвани.

Това, което вършат недоброжелателите ви, придобива значение или значимост от метода, по който вие реагирате на него. Затова преминавайте през тях, като че ли са жълта, а не алена светлина. По този метод ще освободите мозъчните си кафези от безполезни безредици. Сменете канала: не можете да спрете излъчването на тази телевизия, само че е по силите ви най-малко да намалите рейтинга ѝ.

3. Съсредоточете се върху точността на езика си

Опитайте се да разширите речника си и се отнасяйте към него по този начин, както се отнасяте към банковата си сметка. Обръщайте му голямо внимание и се опитвайте да увеличите дивидентите си.

Целта е да ви даде опция да се изразявате допустимо най-пълно и тъкмо. Накратко, задачата е вашето равновесие. Защото натрупването на неизказани или неизказани вярно думи може да докара до невроза.

За да избегнете това, не е нужно да се превръщате в хартиен червей. Просто би трябвало да си купите речник и да го четете всеки ден, а от време на време и книги с лирика. Те са задоволително евтини, само че даже и най-скъпите измежду тях костват доста по-малко от едно посещаване при психиатър.

4. Опитайте се да бъдете положителни към родителите си

Ако това звучи прекалено много като " Почитай татко си и майка си ", се оправдавам. Искам единствено да кажа да се опитвате да не се бунтувате против тях, тъй като по всяка възможност те ще умрат преди вас, тъй че можете да си спестите най-малко този източник на виновност, в случай че не и на тъга. Ако би трябвало да се бунтувате против всички, които не са толкоз елементарно уязвими, бунтувайте се против тези, които не са толкоз елементарно уязвими. Родителите са прекомерно близка цел (както и братята, сестрите, съпругите или съпрузите, в този смисъл). Разстоянието е такова, че не можеш да пропуснеш.

5. Опитайте се да не разчитате прекалено много на политиците

Не толкоз тъй като са неинтелигентни или нечестни, както най-често се случва, а заради мащаба на работата им, който е прекомерно огромен даже за най-хубавите измежду тях. Те могат да понижат ненапълно обществените несгоди, само че няма да ги изкоренят. Колкото и доста да е подобрението, то постоянно ще бъде етично нищожно, тъй като постоянно ще има такива - най-малко един човек - които няма да се възползват от подобрението.

Светът е посредствен. Никога не е имало и няма да има златен век. В светлината на това - или по-скоро в мрака - би трябвало да разчитате на личната си домашна кухня, т.е. да управлявате света сами. Но даже и в рамките на личната си питка би трябвало да се подготвите за това, че по всяка възможност ще ви се наложи да вкусите в идентична степен и признателност, и отчаяние.

6. Опитайте се да бъдете скромни

Вече и в този момент има прекалено много от нас и напълно скоро ще има още доста. Тази битка за място под слънцето наложително е за сметка на другите. Това, че се постанова да стъпвате на пръстите на някой различен, не значи, че би трябвало да стоите на раменете му. Така че, в случай че желаете да станете богати или известни, или и двете, отлично, само че не се отдавайте напълно на това.

Инфо: Facebook

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР