Принудиха екип от доказани специалисти да избират между по-малкото зло,

...
Принудиха екип от доказани специалисти да избират между по-малкото зло,
Коментари Харесай

Адв. Николова: Защо всичко се прави на гърба на пациентите?

Принудиха екип от потвърдени експерти да избират сред по-малкото зло, да избират къде да лекуват своите пациенти. След като не се съгласиха с това, целият екип бе заставен да подаде своите молби за напускане''. Така адв. Христина Николова разяснява закриването на отделението за трансплантации в Александровска болница. То би трябвало да стане Ковид поделение, от което ще пострадат доста пациенти.

Адв. Николова е пациент с трансплантиран бъбрек и чудесно знае какъв брой тежък удар е затварянето на това поделение.

''Противопоставят се доктор против доктор, пациент против доктор и пациент против пациент. Правителството от месец май не откри време да откри здания, които да бъдат обособени за ковид'', добави юристката.

''Търсихме разновидности в понеделник на срещата. Намери се една клиника, само че тя е на третия етаж и няма асансьор. Човек с диализа, в случай че пристигна с количка, няма по какъв начин да бъде качен'', сподели адв. Николова, а по-късно добави, че във въпросната клиника има проблем и с тоалетните.

''Всичко е махнато, тъй като държавното управление от май месец насам не обособи здания. Защо министър Ангелов не сподели, за какво не обособи тази и тази постройка? Защо министър Ангелов не го намерения това? А в този момент се вършат някакви безредни мерки'', с съображение за пита тя.

''Има недостиг на санитари, на медицински сестри, има недостиг и на лекари. След 1 месец ще има недостиг и на пациенти, тъй като тези, които са с хронични болести нямат достъп до лекуване и няма да ги има след пандемията. Как да са живи по-късно? Ако това е задачата, сполучливо я постигат'', направи мрачна прогноза адвокатката.

''Пропуснах - няма и лекарства, без значение какъв брой се изяснява, че има по складовете'', показа тя, като добави, че е персонално пострадала от това.

''Защо всичко се прави на гърба на пациентите?'', запита адв. Христина Николова?

''Къде е предварителната защита? Основна дума в медицината е предварителната защита. Тук няма. А след това се отговорни лекарите и пациентите. Разделяй и владей всякога прави работа'', сподели още юристката.

Целия диалог сред Сашо Диков и адв. Христина Николова можете да изгледате след 21:37 във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР