Принципът е, че когато даден човек сложи парите си в

...
Принципът е, че когато даден човек сложи парите си в
Коментари Харесай

Емил Хърсев: В голям процент от банковите измами е замесен и клиентът

Принципът е, че когато даден човек постави парите си в банката, той е сигурен, че ще си ги получи – без значение какви измами правят чиновниците. Това акцентира финансистът Емил Хърсев в студиото на „ Тази сутрин” във връзка със абсурда с футболиста Мартин Петров. Неговите сметки се оказаха опразнени от персоналния му банкер.

„ Частното банкиране у нас няма нищо общо с качеството на същинското частно банкиране – да вземем за пример, в Швейцария”, означи Хърсев. По думите му на всички места финансовата институция би трябвало да дава отговор за дейностите на своите чиновници: „ Банката би трябвало да те защищава, а не да ти споделя „ Ама ти си подписал!”. Това обаче е единствено „ морално правило”.

„ При над 90% от случаите банката възмездява клиента, в това число и когато има подозрения за неговото съпричастие. Редно е да се съобщи „ Ние сме подготвени да понесем вредата, желаеме в това време да проверим дали самият клиент е съизвършител на нашия служител”, изясни Хърсев.

--> По думите му сходни обстановки има в огромно количество и в по-развити страни, като общият годишен размер на измамите с банкови принадлежности се пресмята в милиарди.

„ Статистиката е такава, че в доста огромния случай на сходни кражби документални, в действителност се оказват забъркани и двете страни”, уточни той. По думите му клиентът се оказва съизвършител в към 80% от случаите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР